Naslovne strane za utorak, 2. jul 2024. godine

Beta pre 2 dana

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak, 2. jul 2024. godine, najviše pišu o motivima napada ispred izraelske ambasade u kojem je ranjen žandarm, a ubijen napadač. Pored toga, novine pišu o izborima u Francuskoj, litijumu i budžetu Beograda.

ALO - "Stupio na snagu sporazum o slobodnoj trgovini s Kinom", piše list. "Dve obične ležaljke i suncobran 60 evra" o visokim cenama na grčkim letovalištima.

BLIC - Vehabija iz Mladenovca u vezi sa ljudima optuženim za terorizam "Ko stoji iza napada na ambasadu Izraela?" Haos nakon izbora "Debakl Makrona, Francuska sad u rukama desnice?" Kišovit početak jula "Preokret, zahlađenje i nepogode do petka".

VEČERNJE NOVOSTI - List otkriva "Vehabija Žujović bio mamac za 'spavače'". Pravi cilj suđenja lideru Republike Srpske "Stežu obruč oko Dodika da udare na RS i Srbiju!" Analiza Novosti pod naslovom "Ljulja se evropska osovina".

DANAS - Da li se isplati eksploatacija vrednih ruda u Srbiji "Cena litijuma za tri godine pala za 80 odsto". O tome da li je teroristički napad u Beogradu u vezi sa Rezolucijom Ujedinjenih nacija o Srebrenici, kako kaže predsednik Srbije, pod naslovom "Srebrenica nema veze sa Bliskim istokom". Usvojen budžet u Skupštini Beograda "Partijska vojska namirena, Beograđanima jarboli".

INFORMER - List piše da albanski ekstremisti prete Srbiji ratom. "Le Penova ponizila Makrona" o rezultatima prvog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj.

KURIR - "Krčili put Rio Tintu dok su vodili državu, a sad dižu pobunu", piše list. Na naslovnoj strani preneta je i izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića koji je rekao da je terorista koji je ranio žandarma poslao ženi pre incidenta video poruku u kojoj je kazao da ide u raj.

NOVA - Maratonski poduhvati koje će plaćati Beograđani "Pet projekata koštaće Beograd 219 miliona evra". Provladinim medijima stigao spisak poželjnih sagovornika za teme o projektu Jadar "Dijalog o litijumu po meri 'Rio Tinta'". Festivali i umetnici u protekle dve nedelje na meti režima "Zabrane pokazuju nemoć ove vlasti".

POLITIKA - Detalji subotnjeg terorističkog napada u Beogradu "Vehabija pre napada supruzi poslao poruku da ide u raj". O padu nataliteta "U 2023. godini rođeno najmanje beba u novijoj istoriji Srbije". Francuska uoči drugog kruga parlamentarnih izbora "Bardela poziva birače da zaustave 'agente haosa' - levicu".

SRPSKI TELEGRAF - "Le Penova kroji novu mapu Evrope", piše list.

(Beta, 07.02.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »