Vučić najavio opremanje vojske dronovima samoubicama do septembra

Beta pre 2 dana

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će Vojska Srbije do septembra primiti u naoružanje prvih 1.000 dronova samoubica "Komarac 2" i najavio da će opremanje biti nastavljeno i drugim tipovima bespilotnih letelica.

Nakon združene taktičke vežbe s bojevim gađanjem na poligonu Pasuljanske livade, na kojoj je prvi put korišćena ta nova vrsta borbenih besposadnih letelica, Vučić je izrazio zadovoljstvo prikazanim ali i dodao da ima još dosta toga da se uradi.

"Moraćemo mnogo toga još da napravimo, kupimo, da vežbamo i radimo", rekao je Vučić.

On je dodao da je na vežbi prvi put uvežbavano i dopremanje municije besposadnom platformom Miloš, dejstvo mitraljezom i ručnim bacačem sa te platforme, korišćenje PVO sistema PASARS, protivoklopnih raketa Kornet na daljinama većim od četiri kilometra, dejstvo artiljerije (Nora, Gvozdik, Plamen...) i aviona i helikoptera.

"Imamo sve bližu saradnju sa Mađarskom, prisustvujemo vežbama, a danas ste mogli prvi put da vidite i oklopna vozila BTR-80 koji su stigli iz Mađarske. Veoma sam srećan zbog toga i nadam se još boljoj saradnji", rekao je on.

(Beta, 07.04.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »