Naslovne strane za petak, 5. jul 2024. godine

Beta pre 2 dana

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 5. jul pišu o stavovima koalicionih partner Srpske napredne stranke o litijumu i drugim ekološkim temama, a bave se i poltičkom situacijom u begradskoj opštini Stari grad i drugim temama.

BLIC - "Žalosno je što 11 godina čekamo na formiranje ZSO", kazala je ambasadaroka Nemačke u Srbije Anke Konard. "Jagodinu pogodilo osam zemljotresa za dva meseca", piše list.

VEČERNJE NOVOSTI - "Bez tehničkog pregleda za trotinete", o odluci Agencije za bezbednost saobraćaja. "Prepliću se špijunska i vojna mreža oko Srbije", piše list.

ALO - "Vojska Srbije dokazala da je najveća sila u regionu", o vojnoj vežbi na Pasuljanskim livadama.

DANAS - "Naprednjaci i Bastać tihuju", o beogradskoj opštini Stari grad. List prenosi stavove koalicionih partnera Srpske napredne stranke o kompaniji Rio Tinto i projektu Jadar u tekstu pod naslovom "Koalicioni mir preči od bunta zbog litijuma".

INFORMER - "Stižu vozila na struju iz Inđije" o izgradnji nove fabrike u tom gradu. "Piksi pobegao iz Srbije u Pariz", o navodima da je selektor fudbalske reprezentacije privremeno odsutan iz zemlje zbog poraza njegovog tima na Evropskom prvenstvu.

KURIR - List piše o hapšenju osumnjičenih koji su planirali ubistvo Luke Bojovića. "Zelenski bi sad da pregovara sa Putinom", o obrtu u rusko-ukrainskom sukobu.

NOVA - Vladimir Pajić (poslanik PSG) kajakom prošao od Kraljeva do Kruševca: "Na 130 kilometara reke otkrio 42 divlje deponije". Dom zdravlja u beogradskom naselju Železnik "završen, ali još ne radi", piše list.

POLITIKA - "Prištinske 'bajraktare' videli smo kao na dlanu", kazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle vojne vežbe. "Britanci glasali u očekivanju velikih promena", o izborima u Velikoj Britaniji.

SRPSKI TELEGRAF - List piše da Crnogorci švercuju u Albaniju ulje koje kupe od Srbije. "Putin nudi podelu Krima", list prenosi navode zapadnih medija.

(Beta, 07.05.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »