Aleksić (NPS): Vučić se ponaša kao podanik pred stranim silama

Beta 19.07.2024

Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ucenjen krađom i kriminalom" i ponaša se kao podanik pred stranim silama, a cenu plaćaju građani Srbije.

Aleksić je nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Srbije i Evropske unije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama istakao da je ovaj sporazum štetan i za građane i za državu, jer direktno ugrožava zdravlje i živote ljudi, a Srbiji ne donosi nikakvu veliku dobit.

"Ni u jednoj demokratskoj zemlji u EU ne bi moglo da se dogodi da vlast samovoljno radi protiv volje i interesa naroda i da ga u tome još podržava međunarodna zajednica", dodao je Aleksić i naglasio da je odnos EU prema Srbiji krajnje licemeran jer ovaj sporazum direktno krši standarde na kojima počiva sama EU.

"Njihov motiv je najniža rudna renta od tri posto, kao i korupcija uz koju se kontroliše rad institucija. Nema ovde nikakve brige za građane Srbije, njihovo zdravlje, kao i život budućih generacija. Mi obični građani ove zemlje dobićemo samo bedu, siromaštvo i pustoš, a strane kompanije ogroman profit kom u EU ne mogu da se nadaju", rekao je on.

Aleksić je poručio da je pitanje iskopavanja litijuma pitanje opstanka i da svi građani treba da se suprotstave "sunovratu države".

(Beta, 19.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »