Turistička ponuda Srbije predstavljena u Parizu

Beta 02.08.2024

Turistička ponuda Srbije predstavljena je u Parizu u Srpskoj kući gde se tokom Olimpijskih igara predstavljaju privredni, turistički i kulturni potencijali, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije.

"Odlična saobraćajna povezanost, zajedno sa raznolikom i zanimljivom turističkom ponudom i značajnim unapređenjem turističke infrastrukture, podigli su atraktivnost Srbije kao turističke destinacije na inostranim tržištima i dovele do stalnog rasta broja stranih turista", rekla je vršiteljka dužnosti direktora Turističke organzacije Srbije Marija Labović.

Planirano je, kako je istakla, još više promotivnih aktivnosti u Francuskoj da bi se privukao što veći broj francuskih turista u Srbiju.

"Srbija ima da ponudi mnogo toga što privlači putnike sa ovog tržišta, pre svega bogato kulturno-istorijsko nasleđe, prirodna bogatstva u kojima se može provoditi aktivan odmor, kao i kvalitetna vina i gastronomiju", rekla je Labović.

Ambasadorka Srbije u Parizu Ana Hrustanović je rekla da "Srbija u kojoj su koreni evropske civilizacije, treba i mora da postane neodvojiv deo turističke ponude svake kulturno-istorijski ostvarene zemlje, što Francuska sasvim sigurno jeste".

(Beta, 02.08.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »