Peking pokreće uslugu dostave dronovima na Kineski zid

Beta pre 20 dana

Peking je pokrenuo uslugu dostave dronovima na deonicu Kineskog zida, poznatu kao Badaling, što turistima omogućava da za nekoliko minuta dobiju sredstva za rashlađivanje ili za hitne slučajeve, saopštila je uprava.

Južna deveta karaula na produženoj liniji Badalinga služi kao tačka dostave za novu rutu. U toj oblasti, koja je otvorena za javnost krajem 2023. godine, uglavnom se odvijaju aktivnosti kao što su planinarenje na otvorenom, avanturistički prelazi, proučavanje Kineskog zida i putopisna fotografija, prenela je agencija Sinhua.

Nedostatak komercijalnih objekata u toj oblasti otežava posetiocima da dopune zalihe sredstava poput vode za piće.

Da bi rešila problem dostave zaliha pokretanjem navedene usluge, uprava deonice Badaling se udružila sa platformom za isporuku.

Kada se nađu na mestu isporuke, turisti mogu da skeniraju kju-ar (QR) kod mobilnim telefonom kako bi naručili hranu preko te platforme, a zalihe će biti isporučene dronovima u roku od pet minuta. Sa druge strane, hodom je do te deonice potrebno oko 50 minuta.

Prilikom povratka sa deonice Badaling, dron može da preveze nastali otpad, čime se značajno smanjuju troškovi za radnike koji održavaju Kineski zid, navela je platforma za isporuku.

Badaling, jedna od najpopularnijih deonica Kineskog zida, otvorena je za turiste 1958. godine i od tada je ugostila više od 200 miliona posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Kineski zid je duži od 20.000 kilometara i sastoji se od mnogih uzajamno povezanih zidova. Proteže se kroz 15 provincija, uključujući Peking, Hebej i Unutrašnju Mongoliju na severu, i Gansu i Sinđijang na severozapadu.

Uz ovakve usluge dostave dronovima, turisti takođe mogu da idu i na probni čas obuke pilota, ili da uživaju u veličanstvenom pogledu na Kineski zid iz helikoptera ili aviona sa fiksnim krilima.

(Beta, 23.08.2024)

Peking »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »