Naslovne strane za sredu 11. septembar 2024. godine

Beta pre 6 dana

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za sredu, 11. septembar 2024, pišu o ostavci Svetislava Pešića na mesto selektora košarkaške reprezentacije Srbije, o nasilju nad srpskim stanovništvom na severu Kosova i Metohije i najavljenom obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tim povodom.

ALO - List prenosi reči predsednika Srbije Vučića o stanju na Kosovu: "Nećemo dozvoliti pogrom". "Ukrajinci napali Moskvu", dramatično u Rusiji, piše list.

BLIC - "Pešić: Tražite novog selektora", košarkaši Srbije ostali bez kormilara. List piše i o najavi predsednika Srbije Vučića da će se obratiti javnosti posle sastanka sa Lajčakom i Hilom: "Iznećemo sve naše zahteve za 72 sata".

VEČERNJE NOVOSTI - "Ručao u Mitrovici posle novog iživljavanja", Kurti uhapsio sedmoricu Srba. List piše i da je selektor Pešić potvrdio odluku - "Kari: Više ne vodim 'orlove' ".

DANAS - "I Kosovo je za vanrednu sednicu, ne damo litijum", da li predsednik Srbije Vučić pričom o litijumu pokušava da "pokrije" dešavanja u južnoj pokrajini. List piše i da je Svetislav Pešić potvrdio da više nije selektor košarkaša Srbije, pod naslovom: "Rekao sam KSS-u da traže novog trenera".

NOVA - "Opozicija traži da se glasa o zabrani kopanja litijuma", zatražena vanredna sednica Skupštine Srbije o izmeni Zakona o rudarstvu i energetici. List piše i da je "Tužilaštvo pomoglo Nikoli Petroviću", advokat Ivan Ninić o poništenju presude Vučićevom kumu.

INFORMER - "Ukrajincima dosta rata", list piše da narod više neće da gine.

KURIR - Ispovest ranjenog žandarma kod ambasade Izraela u Beogradu, pod naslovom "Heroj". Kapetan nadomak piste u Podgoricu zbog oluje bezbedno vratio 133 putnika u Beograd: "Kapa dole".

SRPSKI TELEGRAF - "Kurtijeva policija 10 minuta brutalno tukla srpske mladiće", o hapšenju Srba na severu Kosova. "Zalužni otkrio sve o Putinu i Zelenskom", ukrajinski general u knjizi prvi put izneo istinu i Bahmutu.

POLITIKA - "Preduzećemo ozbiljne mere za zaštitu Srba na KiM", Vučić o odgovoru na brutalno nasilje Kurtija. List prenosi i intervju sa Svetislavom Karijem Pešićem: "Srpskoj košarci ću uvek biti na raspolaganju".

(Beta, 11.09.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »