SSP: Šapić uništava GSP u korist privatnika

Beta pre 5 dana

 Predsednica Beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) i narodna poslanica Mila Popović ocenila je danas da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić "uništava" Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) kako bi privatni prevoznici imali primat.
"Danas prisustvujemo još jednoj 'mega' šaradi. Garaža GSP-a na Novom Beogradu sinoć je uzurpirana sa 80 novih Mercedesovih autobusa privatnika, sve kako bi Šapić imao glamuroznu scenografiju za svoju konferenciju za novinare. Dok se šepuri pored tuđih Mercedesa, GSP kupuje turske i kineske autobuse", navela je Popović, saopštio je SSP.

Ona je kazala da je Šapić juče privatnim prevoznicima, povezanim sa Zvonkom Veselinovićem, dodelio posao prevoza u Beogradu, vredan 1,2 milijarde evra, i 84 linije.

"Neki od tih prevoznika su u poslednjih godinu dana imali niz incidenata – autobusi gore, izazivaju saobraćajne nesreće, otpadaju im točkovi, ali kazne izostaju. Šapić o tome ćuti, jer nema nameru da podigne GSP, koji je u vlasništvu grada. Za tri godine ništa nije uradio", rekla je Popović.

(Beta, 12.09.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »