Dve osobe se utopile u moru u Crnoj Gori

Beta pre 3 dana

 Dve osobe utopile su se sinoć u Crnoj Gori, obe su se kupale u moru i pored upozorenja da je na snazi crveni alarm, prenose podgorički mediji.

Jedna osoba utopila se sinoć mestu Drobni pijesak kod Budve, saopštila je Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL).

Utopljenika je izvukao, kako su saopštili, spasilački čamac SAR-5 zajedno sa posadom UPSUL i pripadnicima Sektora granične policije.

Sinoć se utopio i ukrajinski državljanin O.J. (36) u moru kod Bara, javili su lokalni mediji.

On je, sa suprugom i detetom, izvučen iz uzburkanog mora na Velikom pijesku.

"Utopljenikova porodica je spašena, zahvaljujući holandskom državljaninu koji je uskočio u talase da im pomogne, a potom upućena na medicinsko zbrinjavanje u Opštoj bolnici Bar", saopšteno je iz policije.

Iz UPSUL su upozorili da je na snazi crveni meteo alarm i najava veoma jakih vetrova koji stvaraju velike talase i jake struje.

I pored istaknutih crvenih zastavica na plažama, ulaze u more i time rizikuju svoje živote i živote pripadnika službi koji ih spašavaju u veoma uzburkanom, kamenitom i nepristupačnom terenu.

"Ovakve i slične situacije se ponavljaju godinama unazad i nažalost rezultiraju nepotrebnim gubicima ljudskih života, te UPSUL je apelovao da kupači budu veoma oprezni narednih dana kako bi se izbegle nepotrebne nesreće i utapanja".

Podsetili su da apel za pomoć i bilo koju rizičnu situaciju na moru, građani i turisti mogu prijaviti direktno na besplatan broj 129 ili putem mobilne aplikacije safesea.me.

(Beta, 14.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »