Naslovne strane za sredu, 18. septembar 2024. godine

Beta pre 1 dan

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 18. septembar 2024. pišu o vraćanju obaveznog vojnog roka u Srbiji, promenama na čelnim pozicijama u EU i inicijativi za izmeštanje groba Josipa Broza Tita i izgradnju spomenika Dragoljubu Mihailoviću u centru Beograda.

ALO - "Kataklizma zaobilazi Srbiju" korita srpskih reka su bila prazna. "Prijatelji Hrvati strpali Sergeja u ćeliju" srpski glumac uhapšen dok je prelazio granicu.

BLIC - O najavi vraćanja obaveznog vojnog roka u Srbij: "Kako će izgledati dan novih regruta". "Drugi atentat neće doneti Trampu nove poene pred izbore", piše list. "Hrvati priveli Sergeja Trifunovića na graničnom prelazu", o hapšenju srpskog glumca.

VEČERNJE NOVOSTI - "Đeneral na Terazijama, čiji će tas da pretegne?", o inicijativi da se izgradi spomenik Dragoljubu Mihailoviću u centru Beograda. "Rano je za Grigorijeve 'đakonise'", o izjavi vladike Grigorija da nema prepreke da žene budu sveštenici u Srbiji.

DANAS - "Vučić vojskom prikriva diplomatske neuspehe", smatraju sagovornici lista. "Očekuje se veća pažnja Brisela", o budućoj komesarki EU za proširenje, Marti Kos iz Slovenije.

NOVA - "Spinujte nas nežno: Skloni Tita, daj Dražu i zaboravi na Kosovo", o inicijativi za spomenik Dragoljubu Mihailoviću i izmeštanje groba Josipa Broza Tita. "Nemoguće je snimati 3.000 ljudi za dva dana", navode lekari o najavama ukidanja listi čekanja za skenere.

INFORMER - Rezultati PISA testiranja u Srbiji poražavajući "Deca su nam nepismena". "Bajden i Kamala hoće da me ubiju" smatra bivši američki predsednik i aktuelni kandidat za lidera SAD Donald Tramp.

KURIR - "Nikad jače" list piše da predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog Kosova napadaju u isto vreme i opozicija i premijer Kosova Aljbin Kurti. List piše i da je glumac Sergej Trifunović priveden pa pušten u Hrvatskoj.

SRPSKI TELEGRAF - "Tužilaštvo češlja Zlatare Jokić" potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva. List piše o borbi mađarskog predsednika Viktora Orbana za Srbiju u Briselu. 

POLITIKA - "Kurti otvorio i drugi front za udare na Srbe", navodi list. "Najmanje devet žrtava, 2.800 ranjenih", o eksplozijama pejdžera širom Libana.

(Beta, 18.09.2024)

Eu »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »