Naslovne strane za utorak, 1. oktobar 2024. godine

Beta pre 2 sata

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 1. oktobar, pišu o izmenama Krivičnog zakonika, položaju radnika u fabrici "Jura" u Leskovcu, sednici Skupštine Srbije o litijumu i drugim temama.

ALO - "Novi udar terorizma", o navodima da su islamski teroristi ojačali i koncentrisali se u zemljama Sahela. List piše o besplatnim pregledima kod stomatologa održanim tokom viklenda.

BLIC - O promenama koje predviđaju dopune Krivičnog zakonika: "Doživotna za silovatelje, u zatvor za napad na nastavnike". Vremenska prognoza za oktobar: "Dva dana suvo, dva dana kiša".

VEČERNJE NOVOSTI - Skupština 7. oktobra: "Produžeci rebalansa odložili litijum". O izmenama Krivičnog zakonika: "Osam godina za napad na lekara ili nastavnika".

DANAS - "Vlast izbegla razgovor o rudarenju litijuma", poslanici na sednici Skupštine nisu raspravljali o rudniku i iskopavanju u Srbiji. "Radnici su besni i uplašeni", o položaju radnika u fabrici "Jura" u Leskovcu.

INFORMER - "Izraelski tenkovi ulaze u Liban", o rasplamsavanju vojnog sukoba. List piše o lokalnim izborima u Crnoj Gori. O predstojećoj utakmici Lige šampiona: "Zvezda protiv Intera nema šta da izgubi".

 

KURIR - List prenosi izjavu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić o opoziciji "Učinili su sve da se o litijumu ne govori, skupština zaseda 7. oktobra". 

 

NOVA - "Ne pristajemo na povišicu od 12 odsto", prosvetari uoči razgovora u Vladi i protesta. "Neće priču o litijumu nego cirkus" list piše da u Skupštini Srbije nije održana rasprava o projektu "Jadar".

POLITKA - O istrazi o oružju zaplenjenom u Novom Beogradu: "Saslušani čuvari oružja 'balkanskog kartela' ". List piše i o usvajanju rebalansa državnog budžeta u Skupštini Srbije.

SRPSKI TELEGRAF - List piše o zahtevu opozicije da se održi sednica o rudarenju litijuma. 

(Beta, 01.10.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »