Naslovne strane za sredu 2. oktobar 2024. godine

Beta pre 2 sata

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za sredu 2. oktobar 2024. godine pišu o štrajku prosvetnih radnika i protestu poljoprivrednika, zakazanoj sednici skupštine o litijumu, situaciji na Bliskom istoku i ostalim temama.

BLIC - Alternativa za skupa đačka putovanja "Umesto hotela, na ekskurziju u odmaralište". Ključa na Bliskom istoku "Izraelci u Libanu, Iran se sprema za napad". Nikad zabeleženo u Srbiji "Pedeset pet beba rodile mame starije od 50 godina".

VEČERNJE NOVOSTI - Ambiciozne najave stižu iz EU "Evropa će kopati litijum pre nas". Danas štrajk prosvetara "Nastavnici drže čas na ulicama". Poruka Stejt departmenta Kijevu "Gađajte Rusiju našim raketama bez odobrenja".

DANAS - Ne zna se da li će predsednik Vučić 7. oktobra prisustvovati sednici o zabrani kopanja litijuma "Čekalo se da superheroj bude slobodan za parlament". Da li će država morati da plati penale Evropskoj uniji ili da vrati aparate vredne oko 12 miliona evra koje je dobila kao pomoć za lečenje od korone "Prašina prekrila opremu u svim kovid bolnicama". Poljoprivrednik Damir Perčić kaže da je priveden zbog lažnog teksta u novinama "Proglašen za hrvatskog špijuna, pa završio u BIA".

NOVA - Posle nekoliko dana neizvesnosti i izbegavanja teme, vlast popustila "Konačno zakazana sednica Skupštine Srbije o litijumu". Protesti poljoprivrednika trn u oku vlastima "Kriminalci se šetkaju, a BIA privodi seljake". Propali pregovori prosvetnih sindikata sa Vladom Srbije "Prosvetari danas u štrajku".

POLITIKA - Sa događaja u Ženevi "Sedam decenija CERN-a". O projektu "Jadar" pod naslovom "Podzemni rudnik - manji uticaj na životnu sredinu". Mark Rute na čelu zapadne alijanse "Dužnost šefa NATO-a mogla bi da proslavi ili uništi Rutea".

KURIR - "Cern", Vučić: Samo znanje gura zemlju napred. List piše i o postupku bivšeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, "Opsesija", Milo se teši pesmom protiv Srbije jer zna da mu je došao politički kraj.

SRPSKI TELEGRAF - "Umesto hotela, na ekskurzije u odmarališta", alternativa za skupa đačka putivanja. List piše i da su u toku ove godine "55 beba rodile mama starije od 50 godina", nikad zabeleženo u Srbiji.

INFORMER - "Počeo pakao na Bliskom istoku", svet za korak bliži katastrofi. List piše i da "Sarajevo pokreće lov na Srbe", novi izliv mržnje prema našem narodu u Bosni i Hercegovini.

ALO - "Počinje pakao", plamen s Bliskog istoka zapaliće ceo svet. List piše i da "Mladi žele komfor, a ne posao", poslodavci muku muče.

(Beta, 02.10.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »