Naslovne strane za petak, 11. oktobar 2024. godine

Beta pre 2 sata

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za petak, 11. oktobar pišu o skupštinskoj sednici na kojoj se raspravljalo o iskopavanju litijuma i bora, ratu u Ukrajini, dobitnici Nobelove nagrade za književnost i drugim temama.

BLIC - "Stroge kazne za oružje, zatvor za obuku dece" o predloženim izmenama Krivičnog zakona. List piše o tome gde su i čime se bave bivši predsednici Srbije. "Floridu razorilo 19 tornada" o posledicama elementarnih nepogoda.

VEČERNJE NOVOSTI - List piše da se američki ambasador Kristofer Hil meša u unutrašnje stvari Srbije. "Odbili da je vrate na posao" o problemima sa kojima se susreću uzbunjivači.

DANAS - "SNS uvodi cenzuru i na skupštinske transkripte" o izbacivanju uvreda koje su naprednjaci uputili poslaniku Zdravku Ponošu iz stenografskih beleški parlamenta. Ministar spoljnih poslova Češke Jan Lipavski u intervjuu za list "Očekujemo normalne odnose Kosova i Srbije".

NOVA - "Skupština nije izglasala zabranu kopanja litijuma" o završetku skupštinske sednice. Dobitnica Nobelove nagrade za književnost Han Kang kaže "Ponekad su mi knjige bile jedini prijatelji". "Nadal odlazi u penziju" o odluci španskog tenisera da više neće nastupati.

POLITIKA - "Skupština Srbije nije usvojila zabranu iskopavanja litijuma i bora" o glasanju u parlamentu. "Da li Zapad pravi otklon od Volodimira Zelenskog", o spekilacijama da predsednik Ukrajine gubi podršku.

(Beta, 11.10.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »