Oštećeni kablovi na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad

Beta pre 2 sata

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da su sinoć u 22.40 nepoznata lica presekla i oštetila kablove u železničkoj stanici Novi Beograd, na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad.

Kako piše u saopštenju, zbog oštećenja kablova vozovi između stanica Novi Beograd i Zemun saobraćaće smanjenom brzinom, dok kvar na železničkoj infrastrukturi ne bude saniran.

Navodi se da će vozovi morati da saobraćaju smanjenom brzinom, jer je oštećenje kablova prouzrokovalo probleme u funkcionisanju ukupno osam skretnica na tom delu pruge.

Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije su na terenu, kako bi oštećeni kablovi u stanici Novi Beograd bili popravljeni i pruga ponovo osposobljena za redovan saobraćaj vozova.

"Kablovi su presečeni na kraju peronskog dela u stanici i očigledna je bila namera počinilaca ili da iseku i ukradu kablove ili da njihovim oštećenjem ponovo izazovu kašnjenje vozova na brzoj pruzi između Beograda i Novog Sada. Ovo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je Infrastruktura železnice Srbije uspela da sanira posledice krađe kablova na brzoj pruzi kod Stare Pazove", piše u saopštenju.

Dodaje se i da takve krađe i oštećenja železničke infrastrukture, posebno na brzoj pruzi, predstavljaju ugrožavanje javne sigurnosti, i direktno mogu da ugroze bezbednost saobraćaja vozova, a na taj način i ljudske živote.

"Železnička stanica Novi Beograd pokrivena je video nadzorom, slučaj će biti prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova i verujemo da će počinioci ovog vandalskog dela biti u najkraćem roku otkriveni, privedeni pravdi i adekvatno kažnjeni. Takođe, pozivamo i građane da obaveste državne organe ukoliko tokom noći primete bilo kakva sumnjiva kretanja u blizini pruge, kako bi se ovakva kriminalna dela sprečila", navedeno je u saopštenju.

Infrastruktura železnice Srbije upozorila je i apelovala da se ne krade i ne uništava železnička infrastruktura i imovina, jer se na taj način, osim materijalnih šteta, ugrožava funkcionisanje i bezbednost saobraćaja vozova, što može dovesti do ljudskih žrtava.

(Beta, 13.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »