Parandilović: SNS je najveća prevara koja se dogodila srpskom narodu

Beta pre 6 sati

Poslanik i predsednik stranke Novo lice Srbije Miloš Parandilović izjavio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) "najveća prevara koja se ikada dogodila srpskom narodu".

Povodom 16 godina od osnivanja SNS, Parandilović je agenciji Beta kazao da ta stranka nije ostvarila ništa od onoga što je obećala kada je dolazila na vlast.

"Njihova obećanja su bila krupna: da će se ispitati sporne privatizacije, da će se obračunati s organizovanim kriminalom i korupcijom, da se nikada neće odreći Kosova i Metohije... Epilog vladavine SNS i Aleksandra Vučića je da je Srbija postala najkriminalizovanija država u Evropi, da je sve državne atribute na severu Kosova predala Prištini, da su sve državne i nacionalne institucije razorene i da građani imaju jedan od najnižih životnih standarda u regionu", istakao je Parandilović.

Tačno je da je SNS najorganizovanija organizacija koja je ikada postajala u Srbiji, dodao je on, ali ne politička već kriminalna.

"SNS je kriminalna jazbina koja čuva sve jatake koji su se ogrešili o ovu državu, a zauzvrat su radili za tu stranku. Vučić je uspeo da napravi stranku koja je jača od države. Da bi u tome uspeo, Vučić je prvo razorio sve institucije", ocenio je poslanik.

Parandilović je podsetio da je uspon SNS počeo nakon hapšenja vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića.

"Oni su izgradili političku reputaciju na hapšenju Miškovića. Međutim, epilog Miškovićevog hapšenja je da je država njemu platila višemilionsku odštetu za boravak u zatvoru. Sve se to zataškalo, a premijer i predsednik SNS Miloš Vučević je bio specijalni gost na otvaranju Miškovićevog 'Sava centra'", kazao je Parandilović.

Prema njegovim rečima, Srbija je teritorijalno podeljena na kriminalne klanove.

"Zvonku Veselinoviću je pripala Vojvodina, Milanu Radoičiću Kosovo, a Luki Bojoviću je predata špedicija. Sav profit se sliva kod Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, a onda se deli po zaslugama. Posledice pojave i vladanja SNS biće nesagledive po ovu zemlju", naglasio je predsednik stranke Novo lice Srbije.

Parandilović dodaje da je pravosuđe urušeno i da nijedan sudija ne sme da osudi kriminal ako prethodno ne dobije "saglasnost od naprednjačkog vrha".

"Srpska napredna stranka je pojela državu Srbiju. Ta stranka je najveća prevara koja je ovu zemlju ikada zadesila i čije će se posledice vladanja izučavati na prestižnim svetskim univerzitetima, kako je jedan čovek koji se predstavlja državnikom i predsednikom uspeo da razmontira sve institucije i razori čitavu zemlju. Da bi jedan čovek imao čitavu zemlju pod kontrolom, on prvo mora da je razvali. Ozbiljnom i organizovanom državom ne može da upravlja jedan čovek", zaključio je Parandilović.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao 16. rođendan SNS svim članovima i predsedniku te partije Milošu Vučeviću i ocenio da je to "najveća i najbolja politička organizacija ikada stvorene u Srbiji".

On je u video poruci na Instagramu opisao sebe kao ponosnog člana te stranke i dodao da je ta partija "promenila lice Srbije".

(Beta, 21.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »