Извор: Слободна Европа/Друштво архива вести 05.01.2016

Сврљиг завејан снегом

Слободна Европа 05.01.2016
Упркос ниским температурама и снегу, који са повременим прекидима пада већ два дана, већина путева у Србији је проходна. Иако се саобраћајнице непрекидно чисте, возачима се саветује додатан опрез, јер на коловозу има снега, а… »

Синдикати просвете Србије траже хитан састанак са Владом

Слободна Европа 05.01.2016
Синдикат радника у просвети Србије (СРПС) затражио је данас "хитан наставак преговора о материјалном стању у просвети". У писму упућеном премијеру Србије Александру Вучићу, министру просвете Срђану Вербићу и министарици… »

Предистрага о Аркановим тигровима

Слободна Европа 05.01.2016
Тужилаштво за ратне злочине започело је предистрагу против непознатих припадника некадашње Српске добровољачке гарде Жељка Ражнатовића Аркана због сумње да су починили ратне злочине. Досадашњи тужилац за ратне… »

Избеглице на београдској зими: Возом у бољи живот

Слободна Европа 05.01.2016
Избеглице из ратом захваћених земаља, упркос хладном времену, и даље пролазе кроз Београд. Сада их је много мање него раније, а место краткотрајног задржавања им је главна железничка станица. Међу двадесетак младића које… »

Нови Пазар: Директорска места за младе

Слободна Европа 05.01.2016
Како се у Србији приближавају локални избори, тако политичари све више прибегавају маркетиншким потезима не би ли привукли већи број гласача. Локална власт у Новом Пазару окренула се младима, па је тако у последњих неколико… »

Борци против корупције: Двојка за власт у 2015. години

Слободна Европа 05.01.2016
Мало јачом двојком оценили су саговорници Радија Слободна Европа борбу против корупције у Србији у 2015. Упркос громогласним обећањима власти, обрачун са овим проблемом је млак, а грађани и потенцијални инвеститори Србију и… »