Извор: РТВ/Балкан архива вести 08.01.2016

Ракете Хрватској - притисак САД да Србија одустане од неутралности?

РТВ 08.01.2016
ЗАГРЕБ - Испоруком балистичких пројектила М270 Хрватској Сједињене Државе желе да изврше притисак на Србију да се одлучи за приступање ширим евроатлантским интеграцијама и одустане од политике неутралности, оцењује Марко… »

Додик: РС је држава, БиХ не може опстати

РТВ 08.01.2016
БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Република Српска држава, оценивши да то што је оспоравају, говори колико је заправо важна. Додик је истакао да "без те државе, Срби на овим… »

Дан Републике Српске у напетој атмосфери

РТВ 08.01.2016
БАЊАЛУКА - У многим општинама широм Републике Српске већ данас је почело обележавање дана тог ентитета и крсне славе Светог Стефана. Централна свечаност биће одржана сутра у Бањалуци, а њој ће, како је најављено… »

Лукшић: Између ЦГ и Русије већ има НАТО-а

РТВ 08.01.2016
ПОДГОРИЦА - О прикључењу Црне Горе НАТО-у одлуку би требало да донесе Скупштина, сматра министар спољних и европских послова Игор Лукшић, који каже да због тога нема разлога за заоштравање односа са званичном Москвом… »

Милановић: Смешна прича, Орешковић случајни мандатар

РТВ 08.01.2016
ЗАГРЕБ - Мандатар за састав нове хрватске владе Тихомир Орешковић није данас желео да коментарише изјаву Зорана Милановића да је "случајни мандатар" коју је одлазећи премијер објавио на свом фејсбук профилу. "Нисам видео… »

Линта: Скандалозна одлука сплитског тужилаштва

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да је одлука сплитског жупанијског државног тужилаштва да подигне оптужницу против Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, "скандалозна". Линта… »

Косово: Лидери опозиције очекују масован протест

РТВ 08.01.2016
ПРИШТИНА - Лидери опозиционих странака данас су изразили очекивање да ће протести против Владе Косова протећи мирно и позвали грађане да у што већем броју дођу на протест. Председник покрета Самоопредељење Висар Имери… »