Извор: РТВ/Забава архива вести 08.01.2016

Боуви слави 69. рођендан с новим албумом

РТВ 08.01.2016
ЛОНДОН - Британски рок музичар Дејвид Боуви данас слави 69. рођендан новим албумом "Блацк Стар", после три године паузе. Боуви је крајем новембра објавио први сингл и спот с новог албума, чији је музика уврштена у уводну… »

Од џепарца води мајку на вечеру

РТВ 08.01.2016
ДЕТРОИТ - Један шестогодишњи дечак одушевио је кориснике интернета својим џентлеменским понашањем према мајци, мада је било и оних којима се ова прича није допала. Мали Лајл, син америчке ријалити звезде Никол Полан… »

Слонови у Берлину гостили се божићним јелкама

РТВ 08.01.2016
БЕРЛИН - Слонови у зоолошком врту у Берлину уживали су јуче у новогодишњој празничној гозби непродатим божићним јелкама. Новогодишње храњење слонова непродатим јелкама постало је у берлинском зоолошком врту… »

Да се не би досађивао, 95-годишњак оформио џез бенд

РТВ 08.01.2016
Лондон - Британац Едвард Харди свира клавир од када зна за себе, а будући да му је 95 година то значи да музицира готово читав један век. Да би прекратио досаду у старачком дому у Сомерсету, овај ветеран из Другог светског… »

Астронаут: Бенд "Мусе" звучи још боље у свемиру

РТВ 08.01.2016
Лондон - Британски астронаут Тим Пик, на молбу бенда "Мусе", пустио је њихов сингл "Старлигхт" и путем Твитера им јавио да "звучи још боље у свемиру", пише данас магазин НМЕ. Бенд је затражио од Пика да им како њихова… »

Лото грозница у Великој Британији

РТВ 08.01.2016
Лондон - У Великој Британији влада права лото грозница, јер се потенцијалном добитнику или добитницима нуди рекордна свота. На прошлом извлачењу нико није имао шестицу, па се премија попела на близу 58 милиона фунти. Према… »

Буђење силе туризма: Храм џедаја и за посетиоце

РТВ 08.01.2016
ДАБЛИН - Ако је Нови Зеланд могао да изгради читаву индустрију око Средње земље Питера Џексона, зашто то исто не би учинила и Ирска са "Ратовима звезда"? Незапамћени успех седмог наставка популарне саге, подстакао је… »