Извор: РТВ/Војводина архива вести 08.01.2016

Младић пропао кроз лед на Борковцу

РТВ 08.01.2016
РУМА - Двадесеттрогодишњи младић из Руме пропао је кроз лед кад је покушао да хода по залеђеном Борковачком језеру. Нико од присутних није могао да му приђе, због неприступачности места пропадања, али је успео сам да се… »

НС: Позив за волонтере на Светском првенству у хокеју на леду

РТВ 08.01.2016
НОВИ САД - Савез хокеја на леду Србије отвори је позив за волонтере на Светском првенству у хокеју на леду Дивизије ИИ, Групе Б за играче млађе од 20 година, које ће се одржати у Новом Саду од 17. до 23. јануара. Рок за… »

ЛСВ: Нарушена права мањина

РТВ 08.01.2016
Нови Сад - Одлука о укидању факултативног учења румунског језика у школи у Јанковом Мосту је још један пример поништавања стечених права националних заједница, што је Уставом Србије забрањено, саопштила је данас Лига… »

Акција прикупљања помоћи за животиње у Суботици

РТВ 08.01.2016
СУБОТИЦА - Невладине организације организоваће сутра прикупљање помоћи за напуштене животиње у Суботици, саопштио је данас Центар грађанских вредности из тог града. Најпотребнији су картонске кутије, најлон, стиропор… »

Планирање куповине - добар предлог

РТВ 08.01.2016
НОВИ САД - Православни верници прослављају Божић, Нова година је иза нас, славе и Српска Нова година испред. Још није време за сабирање рачуна, нисмо стигли ни до пола месеца, али сигурно да је време да подигнемо ручну… »

У Раденковићу одстрељен шакал

РТВ 08.01.2016
СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Уочи новогодишњих празника ловци из села Раденковић у мачванском делу градског подручја Сремске Митровице одстрелили су шакала. Несвакидашњу придошлицу у мачванску равницу открили ловачки пси Меда… »

Соба спорта: Сведочанство о успесима

РТВ 08.01.2016
ЗРЕЊАНИН - Бројне медаље пехари, фотографије, и други предмети који сведоче о успесима зрењанинских спортиста на Олимпијским играма, светским и државним такмичењима, смештени су у Народном музеју, у Соби спорта. Од пет… »

Привреда у Сремској Митровици

РТВ 08.01.2016
СРЕМСКА МИТРОВИЦА - По ће Митровчани памтити годину за нама. Правимо малу рекапитулацију и када се осврнемо, сигурно нећемо заборавити продају "Митроса", потписивање уговора за изградњу базена и подвожњака, као и отварање… »

Цене некретнина у Зрењанину

РТВ 08.01.2016
ЗРЕЊАНИН - Проверавамо каква је била претходна година, када је у питању продаја некретнина у Зрењанину. Како кажу у агенцијама, задовољни су 2015. јер продаја није опала, али и даље боље иду станови него куће. И… »

Распустилиште: Питања, одговори и - уживање

РТВ 08.01.2016
НОВИ САД - Да ли постоје Марсовци? Како направити накит од жице или предмете од глине? Како настају авиони, а како позоришне маске? Све су то теме којима се новосадски малишани баве ових дана, и како кажу уживају у распусту… »