Извор: Актер/Политика архива вести 11.01.2016

Стефановић: Спреман сам да сносим последице

Актер 11.01.2016
Против Стефановића и секретарке Управе криминалистичке полиције Дијане Хркаловић 30. децембра 2015. године поднета је кривична пријава Тужилаштву за организовани криминал, због наводне "злоупотребе службеног положаја и… »

Вучић присилио Додика да одустане од референдума

Актер 11.01.2016
Као саговорник ЕУ, од кога се имају одређена очекивања, премијер Србије Александар Вучић успео је да присили председника РС Милорада Додика да повуче претњу о напуштању заједничке босанске полиције и правосудних органа… »

Скрнављење цркве доказ да Косово није за Унеско

Актер 11.01.2016
Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је скрнављење храма Христа спаса у Приштини, у присуству косовске полиције у време Божића, још један жалостан доказ да је Србија… »

Гашић са руском делегацијом о сарадњи

Актер 11.01.2016
Министар одбране Братислав Гашић разговарао је данас са првим замеником директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Русије Андрејом Бојцовом о унапређењу војнотехничке сарадње у циљу развоја способности Војске… »

Расформирана Цивилна заштита на Косову

Актер 11.01.2016
Влада Косова саопштила је данас да је у складу са споразумом Београда и Приштине од 26. марта, расформирана Цивилна заштита. "Бивши припадници ове структуре, њих 483 су интегрисани у институције Косова, сходно Закону о… »

У току припреме за нову рунду дијалога

Актер 11.01.2016
У Бриселу је данас потврђено да ће се крајем јануара одржати следећа рунда дијалога Београда и Приштине, на високом нивоу, чије су припреме у току. "Нова рунда дијалог одржаће се крајем јануара. Припреме су у току"… »

Одлука о референдуму када дође време

Актер 11.01.2016
Милорад Додик је рекао да је важно што је референдум у Републици Српској подржала Руска Федерација, али да то треба објаснити и на неким другим местима. Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су створени… »

Моја обавеза била да министру пренесем информацију

Актер 11.01.2016
Немања Пантић из Одељења за медије и комуникације МУП-а обелоданио је вечерас да је лично министру Небојши Стефановићу пренео информацију да ће представник једног новинарског удружења изаћи и јавно саопштити да је… »

Србија неће никоме бити лака мета

Актер 11.01.2016
Премијер Александар Вучиц каже да би већ након 15. јануара могло доћи до неког договора о извозу одређене количине Фијатових возила у Казахстан. Он је на прес конференцији коју је држао заједно са замеником премијера Руске… »

Рајнер: Скупштина 20, а влада можда 22. јануара

Актер 11.01.2016
Хрватска би могла добити владу 22. јануара, најавио је председник парламента Жељко Рајнер, наводећи да ће прва седница Сабора бити одржана два дана раније, 20. јануара. "На седници ће бити усаглашавање саборских одбора… »