Извор: Блиц/Економија архива вести 11.01.2016

Динар сутра наставља да слаби 0,1 одсто, курс 122,13

Блиц 11.01.2016
Динар сутра наставља да слаби према евру за 0,1 одсто и званични средњи курс износиће 122,1355 динара за један евро, и то је уједно најнижи курс националне валуте у овој години. Народна банка Србије је и данас интервенисала… »

Од данас могућа електронска пријава пореза

Блиц 11.01.2016
Порески обвезници ће од данас моћи електронски да подносе још шест нових пријава, а пуна примена електронског система за пореске пријаве почеће 1. марта ове године, најављено је из Пореске управе Министарства финансија… »

Пореска објавила процедуру за повраћај солидарног пореза

Блиц 11.01.2016
Грађани којима су смањивани приходи по основу такозваног "солидарног пореза" могу да поднесу захтев за повраћај новца, а Пореска управа Србије објавила је данас и процедуру. Новац ће бити враћен и онима којима је солидарни… »

Николић: Србија је одлична дестинација за кинеске инвестиције

Блиц 11.01.2016
Председник Србије Томислав Николић оценио је данас на састанку са делегацијом кинеске инвестиционе групе "Хонг Конг вса интернешнал инвестмент" да је Србија одлична дестинација за кинеске инвестиције, јер може да понуди… »

Богосављевић Бошковић са делегацијом Руске Федерације

Блиц 11.01.2016
Министар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић састаће се данас са замеником министра пољопривреде Сергејем Левином и руководиоцем Федералне службе за ветеринарски и фитосанитарни надзор… »

"Јужни ток" и даље у статусу обустављеног пројекта

Блиц 11.01.2016
Статус гасовода "Јужни ток" није промењен и тај пројекат је и даље обустављен, рекао је данас агенцији ТАСС представник руског Министарства енергетике. "Статус није промењен, тај пројекат је обустављен", рекао је представник… »

Рудари најавили штрајк за 25. јануар

Блиц 11.01.2016
На данашњој седници Главног одбора Синдиката радника ЈП ПЕУ Ресавица, девет јамских рудника угља у Србији, донета је одлука о генералном штрајку због тога што ЕПС непоштује договор о преузимању произведеног угља, који је… »

Вербић: Морамо да донесемо закон о платама

Блиц 11.01.2016
Закон о платама је неопходан и потребно га је донети, изјавио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић. - Морамо да донесемо закон о платама и уколико варијанта закона коју имамо сада није довољно… »

Шеф Фолксвагена: Нисмо криминални бренд, извините што смо вас лагали

Блиц 11.01.2016
Генерални директор Фолксвагена (ВВ) Матијас Милер извинио се америчкој јавности због лажирања података на еко-тестовима о емисији гасова из ВВ-ових дизел аутомобила, током своје прве посете Сједињеним Америчким Државама од… »

Бање Опет На Продају: Матијевић би Чиготу, а Коле Врдник

Блиц 11.01.2016
Приватизација бања и специјалних болница у Србији поново ће бити покренута средином године, а министар привреде Жељко Сертић очекује да ће оне бити продате до краја 2016. Када је Агенција за приватизацију објавила јавни… »