Извор: Курир/Економија архива вести 11.01.2016

Динар Ослабио: Евро данас 122,0 динара

Курир 11.01.2016
БЕОГРАД - Динар је данас ослабио за 0,1 одсто према евру и званични средњи курс износи 122,0122 динара за један евро, објавила је Народна банка Србије (НБС). НБС је у петак продала на међубанкарском девизном тржишту 10… »

Папирологија Одлази У Историју: Од данас могућа електронска пријава пореза

Курир 11.01.2016
Порески обвезници ће од данас моћи електронски да подносе још шест нових пријава, а пуна примена електронског система за пореске пријаве почеће 1. марта ове године, најављено је из Пореске управе Министарства финансија… »

Солидарни Порез: Оштећени од данас подносе захтев за повраћај новца

Курир 11.01.2016
БЕОГРАД - Сви грађани у Србији који су оштећени по основу обрачунатог солидарног пореза на обједињене закаснеле исплате, моћи ће од данас да поднесу захтев за повраћај новца, саопштила је Пореска управа. Захтеви се… »

СЕТ НОВИХ ЗАКОНА: Од 1. јануара нижи порез послодавцу који запошљава

Курир 11.01.2016
БЕОГРАД - Сет нових финансијских закона у Србији, чији је циљ јачање ефикасности спровођења фискалне консолидације, борба против сиве економије, наставак финансијске дисциплине и економски оправак земље, ступио је на снагу… »

Протест Акционара БИП-А: Министарство одговара - питајте бивше шефове

Курир 11.01.2016
Акционари и некадашњи радници БИП-а, окупљени пред капијама тог предузећа код Мостарске петље, затражили су и смену министра привреде Жељка Сертића, директорке Агенције за лиценцирање стечајних управника и стечајног… »

Николић: Србија је одлична дестинација за кинеске инвестиције

Курир 11.01.2016
Председник Србије Томислав Николић оценио је данас на састанку са делегацијом кинеске инвестиционе групе „Хонг Конг вса интернешнал инвестмент" да је Србија одлична дестинација за кинеске инвестиције, јер може да понуди… »

Вербић: Закон о платама неопходан

Курир 11.01.2016
Закон о платама је неопходан и потребно га је донети, изјавио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић. ''Морамо да донесемо закон о платама и уколико варијанта закона коју имамо сада није довољно… »

Швајцарски Гувернер: Франак ће бити стабилан или ће слабити

Курир 11.01.2016
Швајцарски франак ове године ће вероватно бити стабилан или ће слабити, прогнозирао је гувернер Швајцарске народне банке (СНБ) Томас Јордан. Пре скоро годину дана СНБ је шокирала финансијска тржишта укидањем минималног… »

Русија Стопира Енергетске Аранжмане: Турски ток мртав, Србија међу највећим губитницима

Курир 11.01.2016
Рушењем руског војног авиона срушене су све наде да би такозвани Турски ток могао да буде замена за Јужни ток, те да би се на тај начин могле подмирити потребе Европе за плавим енергентом. Београд - Захлађење односа између… »

За повезивање стажа пријавило се око 7.500 радника

Курир 11.01.2016
БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да се за повезивање стажа пријавио нешто више од 7.500 радника предузећа у реструктурирања. Радницима предузећа у… »