Извор: Слободна Европа архива вести 11.01.2016

Протести широм Србије: Новинари не одустају од смене Гашића

Слободна Европа 11.01.2016
Протест "Новинари не клече/Председниче владе, ко је министар одбране" одржан је испред зграде Владе Србије у Београду и у још неколико градова Србије. По трећи пут су се новинари у Београду окупили са захтевом за смену… »

Војвођани у Београду: "Где су наше паре"

Слободна Европа 11.01.2016
Око две стотине грађана затражило је на протесту у Београду доношење Закона о финансирању Војводине. Предвођени Ненадом Чанком, председником Лиге социјалдемократа Војводине, они су на писарници Уставног суда оставили… »

Багдад: Напад на тржни центар, има убијених и талаца

Слободна Европа 11.01.2016
Оружани нападач убио је најмање 10 особа и узео је таоце у нападу на тржни центар у шиитској четврти на истоку Багдада, изјавили су данас ирачки дужносници. Полицијски и медицински извори, који су жељели остати анонимни… »

Бисерко: Вучић присилио Додика да одустане од референдума

Слободна Европа 11.01.2016
Србијански премијер Александар Вучић успио је да присили предсједника Републике Српске Милорада Додика да повуче пријетњу о напуштању заједничке бх. полиције и правосудних органа, а прије тога, распише референдум, изјавила… »

БиХ: Хапшења и претреси у Великој Кладуши

Слободна Европа 11.01.2016
Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, у наставку акције кодног назива „Дамаск“, слободе лишили три особе и претресли објекте на три локације на подручју Велике Кладуше. Ухапшени се… »

Прешево: Преминуо двогодишњи дјечак из Сирије

Слободна Европа 11.01.2016
У Прешеву је данас преминуло двогодишње дијете из Сирије које је путовало са родитељима, потврђено је у Комесаријату за избјеглице и миграције Србије. Дјечак је сахрањен по вјерским обичајима, а извјесно је да је имао… »

Николић: Србија захвална Русији што се брине о њеној безбедности

Слободна Европа 11.01.2016
Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је данас, током разговора са потпредсједником руске владе Дмитријем Рогозином, да се чуди најавама да ће Хрватска из Норвешке набавити ракетни систем, с обзиром да на то да "неће… »

НУНС подноси пријаву против министра полиције

Слободна Европа 11.01.2016
НУНС ће поднети пријаву против министра полиције Небојше Стефановића како би се утврдило да ли је њихов председник Вукашин Обрадовић прислушкиван и праћен, саопштено је на прес конференцији након састанка Извршног одбора… »

Шпањолска: Почело суђење принцези Цристини и њеном супругу

Слободна Европа 11.01.2016
Шпањолска принцеза Цристина, оптужена за саучесништво у наводној превари и њен супруг Инаки Урдангарин, који је оптужен за проневјеру и прање новца, стигли су данас у суд у Палма де Мајорци. Цристина је први члан… »

Хрватска: Двадесетак избјеглица враћено у транзитни центар

Слободна Европа 11.01.2016
Око двадесет избјеглица искочило је јутрос из влака који их је превозио ка Славонском Броду, али су брзом интервенцијом полиције ухваћени и усмјерени у транзитни центар. Према подацима полиције, током бјега избјеглица на… »