Извор: Н1 Инфо/Свет архива вести 21.02.2016

Трамп победио у Јужној Каролини, Клинтонова тесно у Невади

Н1 Инфо 21.02.2016
Републикански кандидат Доналд Трамп победио је у трећој етапи циклуса на страначким предизборима за америчког председника у Јужној Каролини, док је код демократа Хилари Клинтон тесно испред Сандерса. Џеб Буш се повукао из… »

Експлозије у Хомсу и Дамаску, убијено 119 особа

Н1 Инфо 21.02.2016
У више експлозија које су се догодиле у Хомсу и Дамаску погинуло је најмање 119 особа, док је више стотина људи рањено, а одговорност за тај злочин преузела је организација Исламска држава, пренели су локални медији и… »

Градоначелник Лондона против странке - жели излазак из ЕУ

Н1 Инфо 21.02.2016
Градоначелник Лондона и посланик владајуће Конзервативне странке Борис Џонсон изјавио је да ће водити кампању за излазак Велике Британије из Европске уније, пред референдум заказан 23. јуна о том питању. "Водићу кампању… »

Немачка љута: Не могу сви да нам прослеђују избеглице

Н1 Инфо 21.02.2016
Министар унутрашњих послова Немачке Томас де Мезијер изјавио је да Немачка неће дуго трпети да јој све друге државе једноставно прослеђују избеглице, критикујући на првом месту одлуку Аустрије да драстично ограничи… »

Кери: Постигнут договор САД и Русије о Сирији

Н1 Инфо 21.02.2016
Државни секретар САД Џон Кери изјавио је да је са Русијом постигнут договор о формама евентуалног престанка непријатељстава у Сирији. Како је рекао,о томе је телефоном разговарао са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровим… »

Елизабета ИИ као "краљица слушкиња"

Н1 Инфо 21.02.2016
Британска краљица Елизабета ИИ описала је своја верска убеђења у предговору своје нове књиге "Краљица слушкиња и краљ којем служи". Британски владари су, по функцији, и поглавари Англиканске цркве. Краљица се захвалила… »

Лукашенко послао поруку подршке Асаду и Сирији

Н1 Инфо 21.02.2016
Председник Белорусије Александар Лукашенко послао је председнику Сирије Башару ел Асаду поруку у којој сиријском руководству и народу пружа пуну подршку у борби против тероризма. Лукашенко је у писму истакао да је неопходно… »

Мугабе најстарији шеф државе

Н1 Инфо 21.02.2016
Председник Зимбабвеа Роберт Мугабе напунио је 92 године и постао најстарији активни шеф државе. Званична прослава његовог рођендана у Зимбабвеу биће одржана 28. фебруара. Прошле године је за његову рођенданску прославу… »

Радиоактивни материјал бачен код бензинске пумпе у Ираку

Н1 Инфо 21.02.2016
Веома опасан радиоактивни материјал, који је нестао у Ираку, пронађен је бачен недалеко од бензинске стнаице у граду Зубаиру на југу Ирака, саопштило је ирачко Министарство за екологију. Власти Ирака плашиле су се да је… »

Шест особа убијено у насумичној пуцњави у Мичигену

Н1 Инфо 21.02.2016
Шест особа је убијено у низу насумичних оружаних напада у округу Каламазу у Мичигену, САД. Међу убијенима је осмогодишњи дечак. Како јавља ЦНН, девојчица од 14 година за коју је првобитно јављено да је страдала у нападу… »