Извор: Нови магазин/Забава архива вести 12.03.2016

Инцидент у Лондону: Падобраном скочио са највише зграде (ВИДЕО)

Нови магазин 12.03.2016
Америчка агенција, позивајући се на изјаве сведока, фотографије и видео записе објављене на друштвеним мрежама, навела је да је човек са зеленим падобраном скочио са зграде Шард и безбедно се спустио у једну улицу близу… »

Зашто се трзамо пре него што утонемо у сан?

Нови магазин 12.03.2016
Ово питање једно је од најчешће постављаних на Гуглу, па сви знатижељници овде могу сазнати одговор. Необичан нагли покрет везан је за феномен назван хипнагошко стање, који представља транзитивни период између будног… »

Калифорнија не жели да помера време

Нови магазин 12.03.2016
Реч је о летњем рачунању времена које се уводи додавањем 60 минута на зимско, односно стандарно рачунање времена. Ипак, савезна држава Калифорнија жели да напусти универзално правило за које поједини законодавци тврде да… »

Колико су нормални наши фетиши?

Нови магазин 12.03.2016
Истраживачи су у својој студији проучавали осам сексуалних интересовања – фетишизам, егзибиционизам, воајеризам, фротеризам, мазохизам, садизам, трансвестизам и педофилију како би утврдили колико су заправо она абнормална… »

Година у свемиру ипак претешка: Скот Кели иде у пензију

Нови магазин 12.03.2016
Кели је у Насине редове ступио 1996. године, а тренутно држи рекорд као Американац који је најдуже времена провео у свемиру. Кели ће након пензионисања и даље наставити активно да учествује у истраживањима везаним за… »

Мајклу Дагласу остало још само шест месеци живота?

Нови магазин 12.03.2016
Иако његови представници за штампу истичу да је седамдесетједногодишњи глумац излечио рак, Радар Онлине преноси да је Даглас поново у лошем стању. Како пише овај сајт, глумац тренутно продаје своју имовину, а променио је… »

10 добрих разлога да једете цимет

Нови магазин 12.03.2016
Овај зачин добија се из унутрашње коре малог дрвета из породице ловора и назива се чудотворним природним лиеком још од доба старих Египћана. Постоји неколико врста цимета, а најлековитији је цејлонски (Циннамомум верум). У… »

Шта би се догодило када би Сунце одједном нестало?

Нови магазин 12.03.2016
Сунце има око 333.000 пута већу масу од Земље и производи једнаку количину енергије као милијарду нуклеарних бомби сваке секунде. Због огромне масе Сунце доминантна је гравитациона сила у Сунчевом систему, и држи свих осам… »

Научници на пилету узгојили ногу диносауруса

Нови магазин 12.03.2016
У експерименту "обрнуте еволуције", истраживачи су изменили гене модерних кокошки како би изазвали настанак ногу какве су имали диносауруси, пише "Дејли мејл". Ови преци птица некада су имали фибулу, дугу спољашњу кост у… »

За мање цивилних жртава: Нови метак ће се сам уништити у лету

Нови магазин 12.03.2016
Према америчким војним инжењерима и развојном тиму замишљено је да нови систем испаљивања овог метка садржи и реактивни материјал који би се запалио након што пушка опали. Та би реакција трансформисала 0,5 милиметарски… »