Извор: РТС/Забава архива вести 12.03.2016

Кит Емерсон нађен мртав, полиција сумња на самоубиство

РТС 12.03.2016
Кит Емерсон, оснивач и клавијатуриста групе „Емерсон, Лејк и Палмер“ нађен је мртав у свом стану, у Калифорнији, са раном од ватреног оружја на глави. Полиција испитује могућност самоубиства, јавља АП. Група „Емерсон… »

Како живети у осам квадрата

РТС 12.03.2016
Добро је познато да је цена квадрата у Њујорку астрономска, па се људи често у Великој јабуци сналазе са мање од десет квадрата стамбеног простора. Ти такозвани микростудији постали су прилично популарно решење за самце… »

„Страст“ Луз Касал у Центру „Сава“

РТС 12.03.2016
Шпанска певачица Луз Касал одржала је концерт у Великој дворани Центра „Сава“ у оквиру 17. „Гитар арт фестивала“. Певачица позната по песми Година љубави (Ун аñо де амор) из филма Високе потпетице Педра Алмодовара… »

Ово је српска песма за Европу!

РТС 12.03.2016
Млада Крушевљанка моћног гласа Сања Вучић ЗАА браниће боје Србије на 61. „Песми Евровизије“ певајући нумеру Иване Петерс "Гоодбие", представљену у специјалној емисији „Песма Србије за Европу“! Воли пљескавице… »

Пале „кô мине“ и после више од десет година под снегом!

РТС 12.03.2016
Ентузијасти за аутомобиле добро знају шта значи оставити возило на милост и немилост временским условима. Посебно у Русији по зими и снегу. Ипак, неуништивим „мерцедесима“ потребно је само мало љубави и замена акумулатора… »

Преживели затвореник Аушвица најстарији мушкарац на свету

РТС 12.03.2016
Израел Кристал, 112-годишњи Израелац који је преживео Холокауст, уписан је у Гинисову књигу рекорда као најстарији мушкарац на свету. Живот му није био нимало лак. Као мало дете у Пољској искусио је Први светски рат, а као… »

Запловио највећи крузер на свету!

РТС 12.03.2016
Највећи путнички брод на свету "Хармони оф тхе Сеас" започео је прве пробне пловидбе поред западне обале Француске. Крузер је дуг 362 метра, што је за 92 метра вишšе од „Титаника“, а висина му износи 70 метара. Брод је… »

„Кунг фу панда 3“ премијерно у „Делта ситију“

РТС 12.03.2016
Анимирани филм „Кунг фу панда 3“ биће премијерно приказан у недељу, 13. марта, у биоскопу „Синеплекс“ у „Делта ситију“, а у сарадњи са Светским фондом за природу (ВВФ), овог викенда сви посетиоци Тржног центра… »