Извор: РТВ/Политика архива вести 26.03.2016

Вучић: Питајте Србе и Бошњаке и цео свет шта се променило у БиХ?

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом пресуде Радовану Караџићу у Хагу, да је важније говорити о људским жртвама, патњи и помирењу, а не о правно-политичким консеквенцама које би та… »

МУП добио десет борбених возила и чамаца

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Министарство унутрашњих послова Србије добило је данас десет борбених возила и чамаца специјалне намене, а примопредаји су присуствовали и премијер Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад… »

Пајтић: Стипендије школарцима од 1. разреда

РТВ 26.03.2016
НИШ/БЕОГРАД - Лидер Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је данас у Нишу да ће та странка, уколико победи на предстојећим изборима, увести систем стипендирања талентоване деце од самог почетка школовања. 164… »

"Стандард": Сребреница - брутални чин освете, али не и геноцид

РТВ 26.03.2016
БЕЧ - Сребреница је била злочин против човечности, али не и геноцид, тврди бечки дневник "Стандард" поводом пресуде изречене некадашњем председнику РС Радовану Караџићу. 136. Лист наглашава да пресуда Караџићу није… »

Николић свим католицима честитао Ускрс

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић упутио је данас честитку београдском надбискупу Станиславу Хочевару и грађанима Србије који Ускрс славе по грегоријанском календару, уз искрене жеље да празник проведу у миру и… »

Изетбеговић да сагледа своју улогу

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је председавајућем Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да "би му било много боље да, уместо што стално држи лекције Србији и Србима, да сагледа своју… »

Четворогодишњи план за опоравак Војводине

РТВ 26.03.2016
НОВИ САД - Чланица Председништва СНС Маја Гојковић поручила је данас да Војводина, која је потпуно уништена након 16 година власти ДС, не би могла да издржи још један мандат владе ДС и истакла да покрајина заслужује много… »

Глишић и Паровић: Тужба због обарања листе

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Подносиоци листе "Сложно за Србију - Народни савез - Глишић-Паровић" саопштили су да је њихов правни тим рано јутрос поднео тужбу против одлуке Управног суда о обарању њихове изборне листе. 151. Управни суд је… »

Тадић и Јовановић: Зауставити одлазак младих

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Један од највећих изазова са којима се Србија суочава јесте одлазак младих из земље, што се мора зауставити што пре, поручили су данас лидери СДС и ЛДП Борис Тадић и Чедомир Јовановић који су разговарали са… »

Вучић: Није сигурно да ће СНС победити

РТВ 26.03.2016
ЛЕСКОВАЦ - Премијер Србије и председник Српске напредне странке Александар Вучић поручио је данас, на конвенцији те странке у Лесковцу, да предстоји борба за будућност Србије и да она неће бити лака. Вучић је, у обраћању… »