Извор: Ал Јазеера/Друштво архива вести 13.04.2016

Борбе у Халепу настављене упркос примирју

Ал Јазеера 13.04.2016
И поред примирја, хуманитарна ситуација у граду Халепу је изузетно тешка. Истовремено, сиријска влада припрема велике операције у покушају заузимања овог града на сјеверу Сирије.… »

Интерактивно: Пораст дијабетеса у регији

Ал Јазеера 13.04.2016
У интерактивној мапи погледајте податке о дијабетесу у регији, броју обољелих, умрлих као и о факторима ризика. Приредио: Џенан Смајић Број људи који живе са дијабетесом данас је готово четири пута већи о односу на 1980… »

Зашто борци опозиције занемарују војну стратегију против ИСИЛ-а?

Ал Јазеера 13.04.2016
У дијелу пограничног подручја с Турском нема помака, једном опозиција напредује, други пут ИСИЛ врати изгубљено. Пише: Мухамад Канас Већ четири мјесеца трају сукоби у Сирији на пограничном појасу са Турском од града Азаз до… »

Чешким медијима смета хиџаб младе шампионке

Ал Јазеера 13.04.2016
Златне медаље у таеквондоу Батул Јахаф (15) и њене млађе колегице Сарах ал-Кхатиб непримијећене су у Чешкој. Пише: Осама Аббас Подизање чешке заставе на међународним такмичењима и освајање златних медаља не значи… »

Шта скрива нова руска вањска политика?

Ал Јазеера 13.04.2016
Руске власти истичу важност националне сигурности, док активисти кажу да се нова доктрина одражава у засипању сиријских градова бомбама. Пише: Ифтикхар Мани Руско министарство вањских послова посветило се формулирању нове… »

Млади првак из Бихаћа: Џудиста који не може пребројати медаље

Ал Јазеера 13.04.2016
Харун Садиковић рођен је 1996, а већ је двадесет пута био првак БиХ, седам пута Балкана, сребрени у свијету... Пише: Фахрудин Војић Двадесет пута првак Босне и Херцеговине у џуду, седам пута првак Балкана, други на… »

Златко Захович и његов закон прерије

Ал Јазеера 13.04.2016
Свлачионица јесте закон, али није закон прерије, који штити од било каквог вријеђања било кога. Пише: Мухамед Бикић Незаобилазан дио скоро сваког интервјуа, људске, спортске, професионалне приче са спортистом било којег… »

У патроли са Војском Србије на бугарској граници

Ал Јазеера 13.04.2016
Више од мјесец дана државне границе Србије, заједно са граничном полицијом, чува и војска. Разлог је спречавање илегалног уласка у земљу, прије свега избјеглица, којима је балканска рута ка западној Европи затворена. Одлуке… »

Хавкинг и руски милијардер праве међузвјездану летјелицу

Ал Јазеера 13.04.2016
Покренут је пројекат потраге за животом у Алфа центаури, сунчевом систему најближем нашем. Вриједност мисије процјењује се на 100 милиона долара. План је направити мале летјелице које ће моћи да досегну петину брзине… »

Смилевска о помилованим политичарима у Македонији

Ал Јазеера 13.04.2016
Дан након одлуке македонског предсједника Ђорга Иванова да помилује све политичаре против којих се воде кривични поступци - највећа опозициона странка - Социјалдемократски савез - покренула је процедуру за опозив шефа… »