Извор: Н1 Инфо/Свет архива вести 13.04.2016

САД критикује угрожавање слобода код својих савезника

Н1 Инфо 13.04.2016
Владе широм света предузимају одређене мере које подривају основне слободе, упозориле су у суботу увече САД у извештају у којем критикују своје савезнике, Турску и Египат, јавиле су светске агенције. Амерички државни… »

РСФ: Слобода медија у свету знатно угрожена

Н1 Инфо 13.04.2016
Слобода медија знатно је угрожена у свету у периоду од 2013. до 2016. године, саопштила је међународна организација Репортери без граница (Репортерс санс фронтиерес - РСФ), која ће наредне недеље објавити свој годишњи… »

Ухапшени Србин и Црногорац због везе с убиствима у Паризу

Н1 Инфо 13.04.2016
Шпанска полиција ухапсила је у среду три особе, међу којима су један Србин и један црногорски држављанин због сумње да су повезани са нападачем који је прошле године убио четири особе у Паризу. Власти Шпаније саопштиле… »

Полиција претресла просторије Мосак Фонсеке

Н1 Инфо 13.04.2016
Панамске власти у уторак увече претресле су канцеларије правне фирме Мосак Фонсека трагајући за доказима о илегалним активностима. Фирма са седиштем у Панами је у средишту афере назване "Панамски документи" која је разоткрила… »

ЕУ забринута због повећаног броја миграната из Либије

Н1 Инфо 13.04.2016
Председник Европског савета Доналд Туск изразио је забринутост због повећаног броја миграната који из Либије стижу у Европу, док је ЕУ фокусирана на слање људи назад у Турску. Туск је изјавио да је "број потенцијалних мигранта… »

Пијани чешки полицајац разлупао 51 возило

Н1 Инфо 13.04.2016
Пијани чешки полицајац (46) у махнитој вожњи разлупао је најмање 51 паркирани аутомобил на улици у Прагу, преноси ЧТК. Полиција је свог колегу ухапсила док је покушавао да побегне у свом теренском возилу, додаје агенција. У… »

Делио вијагру у замену за глас на изборима

Н1 Инфо 13.04.2016
Јужнокорејски град Сувон у уторак је отворио истрагу о једном од кандидата на парламентарним изборима који је наводно старијим мушкарцима делио пилуле за потенцију у замену за гласове. Парламентарни избори, који се у Јужној… »

ЕУ забринута због одлуке Иванова да аболира политичаре

Н1 Инфо 13.04.2016
Европска унија изразила је озбиљну забринутост због одуке председника Македоније Ђорђа Иванова да аболира све политичаре против којих се воде кривични поступци у афери илегалног прислушкивања. "Македонија се обавезала да… »

Избори у Сирији, грађани гласају за парламент

Н1 Инфо 13.04.2016
У деловима Сирије под контролом сиријске владе јутрос су отворена бирачка места на којима грађани гласају за нови сазив парламента. Грађани Сирије гласају за нови сазив од 250 посланика, на подручју под контролом председника… »