Извор: Дојче веле/Свет архива вести 23.04.2016

Русија појачава притисак на Татаре

Дојче веле 23.04.2016
Две године након анексије Крима, Москва све више пажње посвећује кримским Татарима. Забрањена је скупштина кримских Татара – Меџлис. Протести у Кијеву и Стразбуру не помажу. Татари се плаше новог егзодуса. Био је то… »

На посао и са преко 70?

Дојче веле 23.04.2016
Немачки министар финансија Шојбле је „размишљао наглас“ да доба за одлазак у пензију треба „прилагодити“ дугом животном веку. Стручњаци су одушевљени, али се чак и страначке колеге чуде што Шојбле то говори… »

Буздована за председника!

Дојче веле 23.04.2016
Ако су бирачи незапослени, а нису им искључили струју, они и не излазе на улицу, већ на свом телевизору могу јасно видети исту ту улицу, само свеже асфалтирану. Ону која се, разрована, тако нејасно види кроз прозор… »

Фарбање клептократског режима

Дојче веле 23.04.2016
Хронична политичка криза довела је Македонију на прекретницу. Масовни протести циљају корумпирану политичку елиту која ведри и облачи скоро десет година и нема намеру да напусти фотеље, коментарише Борис Георгиевски. У… »

Обама, протести и 10.000 крофни

Дојче веле 23.04.2016
Политика и привреда на највишем нивоу: ових дана у Хановеру ће се на отварању познатог сајма наћи водећи државници западног света. Но све очи су упрте у високог госта из САД: Барак Обама у последњој посети Немачкој… »

Пола миленијума Заповести о чистоти пива

Дојче веле 23.04.2016
Пиво треба да садржи само хмељ, слад и воду. Може и квасац. Тако је записано у чувеној Заповести о чистоти пива која се темељи на баварском закону донесеном пре тачно 500 година. Има ли тај закон и даље смисла? „Наша је… »

Да ли рекламе подстичу пушење?

Дојче веле 23.04.2016
Питање из наслова се поставља након што немачка власт планира да потпуно забрани рекламирање цигарета. ДВ је разговарао с Кристофом Крегером, психологом и шефом Института за промоцију здравља. Још почетком 2007. је на… »

Чудотворац с телевизијских екрана

Дојче веле 23.04.2016
„Све се врти око вере у Вучића. Реформатора, неуморног борца за добробит Србије. За опозицију је он мајстор масовних илузија који народу спретно продаје наду у боље сутра“, пише штампа на немачком уочи избора у Србији… »