Извор: Глас Америке архива вести 25.04.2016

Западни медији о изборима у Србији

Глас Америке 25.04.2016
Светски медији јављају о убедљивој победи странке премијера Вучића на превременим изборима у Србији, али и указују на ново јачање ултрадеснице. Прозападни премијер Србије Александар Вучић добио је убедљиву подршку својој… »

Вучић: Нова влада почетком јуна

Глас Америке 25.04.2016
Први дан после избора у Србији протекао је углавном у пребројавању гласова и мандата, али и размишљању о новој Влади. Своје мишљење о изборима дале и посматрачке мисије, Нова Влада Србије биће формирана најкасније… »

Обама: Још 250 специјалаца у Сирију

Глас Америке 25.04.2016
Амерички председник Барак Обама је данас рекао да ће одобрити слање још око 250 специјалаца у Сирију како би се ојачао напредак постигнут у борби против Исламске државе. Обама је данас у Хановеру у Немачкој рекао да је мали… »

Брисел: Србији потребна снажна влада

Глас Америке 25.04.2016
Прве европске реакције на изборе у Србии су наглашено позитивне - поздравља се перспектива наставка европских интеграција земље и започетих реформи за шта Србији, како је у својој поруци нагласио европски комесар Хан треба… »

Успех екстремне деснице на изборима у Аустрији

Глас Америке 25.04.2016
Аустријска анти-имиграциона десничарска Странка слободе је победила у првом кругу председничких избора, освојивши преко 35 посто гласова и оставивши иза себе пет ривала, укључујући кандидате владајуће коалиције. Норберт… »

УН осудиле Северну Кореју

Глас Америке 25.04.2016
Савет безбедности УН-а је осудио Северну Кореју за суботње лансирање балистичког пројектила са подморнице назвавши то “још једним озбиљним кршењем” постојећих резолуција УН-а. У саопштењу издатом јуче савет је… »

Десет милиона долара жртвама Чернобила

Глас Америке 25.04.2016
Сједињене Државе су обећале 10 милиона долара помоћи жртвама катастрофе у Чернобилу у оквиру обележавања тридесете годишњице те, како се верује, највеће нуклеарне несреће на свету. 26. априла 1986. године у… »

ЕУ учвршћује договор са Турском

Глас Америке 25.04.2016
Посљедња посјета високих европских званичника Турској је настојање Брисела да осигура пуну имплементацију споразума који је ЕУ постигла са Турском око проводјења заједничког плана рјешавања мигрантске кризе. На критике да… »

САД: Наставак снажних односа са Србијом

Глас Америке 25.04.2016
У првој реакцији Стејт Департмента на изборе у Србији, портпарол Џон Кирби оценио је да су, према прелиминарним извештајима медјународних посматрачких група, избори уопштено гледано спроведени у складу са законом. "Честитамо… »

Следе избори у пет североисточних држава

Глас Америке 25.04.2016
Следећи велики тест у председничкој кампањи САД долази у уторак, када ће примарне изборе одржати пет држава - Конектикат, Делавар, Мериленд, Пенсилванија и Роуд Ајленд. Два председничка фаворита - републиканац Доналд Трумп… »