Извор: Пресс/Култура архива вести 25.04.2016

Умро соул певач Били Пол

Пресс 25.04.2016
Соул певач Били Пол, познат по хиту "Ме анд Мрс. Јонес" преминуо је у 82. години, објавила је његова менаџерка Беверли Геј. Фото:Б92.нет Геј је рекла да је Пол, који се повезује с поџанром филаделфијски соул, преминуо у… »

Концерти италијанског виолончелисте Адриана Фазиа

Пресс 25.04.2016
Италијански виолончелиста Адриано Фазио, специјалиста у извођењу репертоара барокне епохе, први пут гостује у Србији и одржаће два концерта са ансамблом "Београдски барок" под именом "Порпора и наполитанска екстраваганција"… »

Велика изложба посвећена Дејвиду Боувију у Кинотеци

Пресс 25.04.2016
Југословенска кинотека ће од 27. маја до 21. августа бити домаћин велике изложбе "Белграде то Бовие", посвећене лику и делу музичара и мултимедијалног уметника Дејвида Боувија. Фото:Тањуг "Белграде то Бовие" је пројекат у… »

Почела "Игра престола": Шта се десило у новој епизоди?

Пресс 25.04.2016
Иако судбина Џона Сноуа још није разјашњена, прва епизода нове сезоне “Игре престола” никог није оставила равнодушним. Фото:Б92.нет “Тхе Ред Воман”, како се зове епизода, почиње од тренутка када Давос проналази… »

Београдски сајам књига представљен у Будимпешти

Пресс 25.04.2016
Књижевност, издаваштво и култура Србије и Београдски сајам књига, најважнија манифестација посвећена читаоцима у нашој земљи и региону, први пут су представљени на Међународном фестивалу књига у Будимпешти од 21. до… »

Истражите дигиталну кабину у Народној библиотеци Србије

Пресс 25.04.2016
Дигитална кабина ЛИР Француског института у Србији биће отворена сутра у Народној библиотеци Србије, у присуству амбасадорке Француске Кристин Моро. Фото:Б92.нет Француски институт у Србији у сарадњи са Народном библиотеком… »

Маратонско читање књига у Чубурском парку

Пресс 25.04.2016
Први регионални књижевни маратон "Београдски читач" - 24 сата поезије и прозе, одржан у Чубурском парку, окупио је више од 100 учесника који су се смењивали пред микрофонима код скулптуре "Београдски читач", саопштили… »

Иван Јовић приводи крају филм "Завештање"

Пресс 25.04.2016
Редитељ Иван Јовић, публици познат по играном остварењу "Исцељење", приводи крају рад на обимном документарном филму "Завештање", који је састављен од сведочанстава људи који су преживели геноцид у Независној држави… »

Расписан конкурс за кантауторе фестивала Поезика

Пресс 25.04.2016
Фестивал Поезика, који ће се одржати у Културном центру Новог Сада од 3. до 5. јуна, позива младе кантауторе да се пријаве, како би заједно ојачали ауторску музичку сцену. Фото:Б92.нет Публика Новог Сада је претходних година… »