Извор: Политика/Друштво архива вести 29.04.2016

Николић и Вучић честитали Васкрс патријарху и свим верницима

Политика 29.04.2016
Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, председник Републике Србије Томислав Николић упутио је данас честитку патријарху српском Иринеју, свештенству и монаштву Српске православне цркве, као и свим верницима који… »

Појачан интензитет саобраћаја на путевима и прелазима

Политика 29.04.2016
Саобраћај у Србији је, због продуженог празничног викенда, појачаног интензитета, како на аутопутевима и излазима из већих градова, тако и на граничним прелазима, где су задржавања за путничка возила 60 минута, саопштио… »

Четири нова воза на релацији Нови Сад-Сомбор-Нови Сад

Политика 29.04.2016
Од среде, 4.маја, на релацији Нови Сад - Богојево - Сомбор - Нови Сад, уводе се у саобраћај два пара нових возова за превоз путника, саопштио је данас Медиа центар ''Железница Србије”. Како је наведено, по један пар возова… »

Гласасмо, шта сад

Политика 29.04.2016
Организоване и уређене државе са дужом демократском традицијом, што Србија свакако није, стратешке националне и државне програме доносе консензусом свих релевантних субјеката друштва. Ето и то се заврши. Три пута у четири… »

Срби у Хрватској ће постати прошлост

Политика 29.04.2016
Наши свештеници овде најчешће имају сахране, мало крштења и венчања. Ако о овом проблему не будемо сви мислили, неће бити добро. „Није лак посао владици у Далмацији”, писао је пре више од века чувени далматински… »

Радник с мишем или радник миш

Политика 29.04.2016
Осам сати рада, осам сати сна и осам сати одмора – како данас застарело звучи парола следбеника богатог Немца Карла Маркса. Радећи као на покретној траци, с тим да не склапам делове за некакву мистичну корпорацију чији ме… »

Мајске кише

Политика 29.04.2016
До 9. маја биће хладније и променљиво време са чешћом појавом кише или краткотрајних пљускова, који ће повремено бити праћени и грмљавином, с највишим дневним температурама од 16 до 22 степена. Од 9. до 15. биће мало… »

Истраживачи подржавају предлог влади да се поништи конкурс

Политика 29.04.2016
Захтева се формирање посебног министарства за науку и високо образовање. Истраживачи Србије почели су путем интернета потписивање петиције премијеру Александру Вучићу са захтевом да Влада Србије поништи конкурс за… »

Честитао бих Дејвиду Голдфејну

Политика 29.04.2016
„Изненадила ме је вест да је Дејвид Голдфејн именован за команданта Америчког ратног ваздухопловства. Да сам у могућности, честитао бих му!”, била је прва реакција Золтана Данија, пензионисаног пуковника противваздушне… »

Србофобија без Срба

Политика 29.04.2016
Оживљавање усташке идеологије даје повод жртвама и њиховим потомцима да имају осећај угрожености, каже Рубен Фукс. Данас у Аустрији живи тек око 8.000 становника јеврејске националности. Када је завеса коначно пала на… »