Извор: СЕЕбиз/Економија архива вести 06.05.2016

ММФ задржао прогнозу: Раст српског БДП-а 1,8% у овој години

СЕЕбиз 06.05.2016
ВАСХИНГТОН – Међународни монетарни фонд задржао је прогнозу раста бруто домаћег производа (БДП) Србије на 1,8 одсто за ову годину, док за 2017. предвиђа раст од 2,3 одсто. У данас објављеном извештају за централну… »

Матијевић: Ако продам Тöнниесу, улажем у ПКБ

СЕЕбиз 06.05.2016
БЕОГРАД - Власник Индустрије меса “Матијевић, Петар Матијевић за Б92 каже да ће уколико део компаније прода Тöнниесу, новац уложити у београдски ПКБ. На питање шта би урадио са новцем од евентуалне продаје немачкој… »

Валл Стреет: Стагнација индекса

СЕЕбиз 06.05.2016
НЕВ ИОРК - На Валл Стреету су у четвртак бурзовни индекси остали готово непромијењени јер су улагачи опрезни уочи објаве извјешћа о запошљавању у САД-у, које обично знатно утјече на смјер тржишта. Дов Јонес ојачао је… »

Грчка: Опћи штрајк због нових пореза и реформе мировина

СЕЕбиз 06.05.2016
АТЕНА - У Грчкој је у петак ујутро почео 48-сатни опћи штрајк против порезне и мировинске реформе коју презадужена држава мора провести према договору са страним вјеровницима постигнутим прошле године. Штрајк у… »

Фитцх снизио кредитни рејтинг Бразила дубље у смеће

СЕЕбиз 06.05.2016
БРАСИЛИА – Агенција Фитцх снизила је у четвртак кредитни рејтинг Бразила дубље у неинвестицијско подручје, с ББ%2Б на ББ, због оштрије него што се очекивало рецесије и политичке несигурности. Та је агенција у просинцу… »

Грабар-Китаровић о Превлаци: Боље се договорити него ићи на суд

СЕЕбиз 06.05.2016
ПОДГОРИЦА - Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић изјавила је у петак за подгорички неовисни дневник Вијести да Црна Гора и Хрватска требају још једном покушати договором ријешити спор око Превлаке, прије него што… »

Кина укида монопол над производњом соли након 2.000 година

СЕЕбиз 06.05.2016
ПЕКИНГ - Кина планира укинути двије тисуће година стар монопол државе над производњом соли, укидањем контроле над цијенама и дистрибуцијом јестиве соли. Иако ће произвођачи и даље требати имати лиценце владе, компаније ће… »

Далековод: Готово удвостручена ЕБИТДА

СЕЕбиз 06.05.2016
ЗАГРЕБ - Група Далековод је у првом кварталу остварила врло добре пословне резултате. Компанија је у овом раздобљу остварила оперативну добит прије амортизације (ЕБИТДА) у износу од 61,7 милијуна куна, готово двоструко више од… »

Милански фонд Амбиента купио пулску цементару

СЕЕбиз 06.05.2016
ПУЛА - Пулска творница цемента, која је основана још 1926. и обиљежава деведесету обљетницу, има новог власника. Наиме, лондонски фонд Аргус Цапитал Партнерс ИИ продао је концерн Цалуцем, у чијем саставу послује и пулска… »

Силвано Хреља поновно предсједник ХСУ-а

СЕЕбиз 06.05.2016
ЗАГРЕБ - Силвано Хреља у петак је поновно изабран за предсједника Хрватске странке умировљеника (ХСУ), освојивши на изборној скупштини странке натполовичну већину гласова. Након осам година и два предсједничка мандата на… »