Извор: РТС/Забава архива вести 20.05.2016

Десет милијарди долара потребно за спас Великог коралног гребена

РТС 20.05.2016
Аустралијска влада мора да уложи милијарду долара годишње током периода од десет година како би смањила загађење воде и спасила Велики корални гребен од климатских промена. Детаљни извештај и проучавање, објављено у… »

Др Кали Торес напушта „Увод у анатомију“

РТС 20.05.2016
Сара Рамирез, која већ 10 година игра лик др Кали Торес у америчкој серији „Увод у анатомију“, потврдила је да званично напушта популарну ТВ серију. Четрдесетогодишња Рамирезова објавила је вест одмах након емитовања… »

Лук Блек се „изборио са демонима“ и објавио нови сингл

РТС 20.05.2016
Настављајући да буде „глас своје (д-)генерације“, у новом синглу "Демонс", српски поп алхемичар Лук Блек дубље истражује своје корене и проналази инспирацију у митологији и традицији овог, свог дела планете. Након… »

Аријанина „Опасна жена“ покорила листе

РТС 20.05.2016
Трећи албум Аријане Гранде „Опасна жена“ тек што је објављен, а већ је доспео на врх листе „Ајтјунс“. На албуму се налази 11 песама, попут синглова Лет Ме Лове Иоу, Инто Иоу, Бе Алригхт, као и насловна нумера који је… »

Упознајте реплику најстаријег српског неолитског насеља

РТС 20.05.2016
Идуће године обележава се 90-годишњица открића најстаријег неолитског насеља у Србији – Плочника код Прокупља, у коме су људи пре више од 7.000 година знали за бакар. Археолошко налазиште из доба винчанске културе… »

Случајно откривен прави наслов епизоде осам „Звезданих ратова“?

РТС 20.05.2016
Видео-снимак који је под неразјашњеним околностима доспео на сајт „Редит“, случајно или можда намерно открива могући наслов наредне, осме епизоде из чувеног филмског серијала „Звездани ратови“. Иако су наслови Тале… »

Кобија Брајанта саветују Спилберг и Џеј Џеј Абрамс

РТС 20.05.2016
Пензионисана звезда НБА Коби Брајант добија савете од Стивена Спилберга, Џеј Џеј Абрамса и Џерија Брукхајмера пошто је енергију с професионалне кошарке преусмерио на своју издавачку и продукцијску компанију. Месец дана… »

Људи лупају главом о зид због нове оптичке илузије

РТС 20.05.2016
Зид о цигала, да. Али има нешто што се налази између цигли. Делује као камен или мало већа пукотина или…. Фил Плејт са портала Слејт поставио је фотографију за коју каже да кружи интернетом још од 2014. године, али да је… »

Стигла „Трилогија“ Ане Поповић

РТС 20.05.2016
Нови албум „Трилогија“ (Трилоги) Ане Поповић, од данас је званично доступан љубитељима гитарског звука. На најновијем издању једне од најбољих светских гитаристкиња данашњице налази се 25 блуз, џез и фанк нумере, а… »

Бомба!

РТС 20.05.2016
Узбуђење пред спуштање на тобогану је разумљиво, али снимак спуштања у воденом парку "Алберцас Ел Вергел" у Тихуани показује потпуно нову димензију. У буквалном смислу. Крупнији господин из мексичког одмаралишта постао је… »