Извор: Политика/Друштво архива вести 21.06.2016

Пљуште приговори због четвртог задатка из физике

Политика 21.06.2016
Иако је у збирци задатака из које су вежбали матуранти, дато погрешно решење задатка, управо је он био на комбинованом тесту. У току дана, нашој редакцији су се јавили родитељи матураната којима су одбијене жалбе због… »

Адвокатске услуге за 15 евра месечно

Политика 21.06.2016
Само 24 одсто грађана Србије верује својим адвокатима, док три четвртине тек делимично верују, или уопште немају поверење у своје заступнике пред судом, показало је истраживање које је спровела агенција Партнер ресеарцх… »

Православни сабор без 110 милиона верника

Политика 21.06.2016
Волели бисмо да су све православне словенске цркве присутне, али они имају неке разлоге, као и друге цркве које смо чули да нису присутне на Сабору. Надамо се и да су ти разлози невелики и да ће врло брзо тај облачак… »

Данас је почело лето

Политика 21.06.2016
За становнике северне Земљине хемисфере данас је почело лето. Најтоплије годишње доба почело је 34 минута после поноћи. Данас је, иначе, најдужа обданица и најкраћа ноћ, будући да је сунце изашло у 4.52 сати, а да ће… »

Диковић: Србија жели дубљу војну сарадњу са Кином

Политика 21.06.2016
Размотрене могућности за извођење војних вежби, заједничком учешћу у мировним операцијама, као и о сарадњи у области војног здравства, АБХО и сајбер безбедности. Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша… »

Руси се враћају у Рио

Политика 21.06.2016
Да ли сте разговарали с Путином – било је једно од питања упућених Томасу Баху, председнику Међународног олимпијског комитета, кад је саопштио да руски атлетичари и атлетичарке, ипак, могу да учествују на Олимпијским… »

Фармацеутске компаније откривају лекаре које спонзоришу

Политика 21.06.2016
Ко је од доктора и менаџера болница у Србији пристао да се објаве подаци о новцу и донацијама добијеним од фабрика лекова – знаће се до 30. јуна. Колико новца је 17 најјачих и најпознатијих светских фармацеутских компанија у… »

Репортер коме ни амбасадор ни редакција нису поверовали

Политика 21.06.2016
Први југословенски новинар који је давне 1957. посетио Кину био је велики репортер ,,Политике” Живан Милић, коме у редакцији, све док се није вратио у Београд, нису веровали да је добио интервју од Чу Енлаја, уз Мао Цедунга… »

Годишњица Сребренице и поруке

Политика 21.06.2016
Свака годишњица масовног страдања босанских муслимана из околине Сребренице јула 1995. године, било да је „округла“ или „обична“, повод је за нове салве више или мање дискретних оптужби, претњи и уцена упућиваних… »

Референдум у Британији: судњи дан за Европу?

Политика 21.06.2016
Иако су забринутости британских евроскептика легитимне, прогнозирам тесну победу оних који су за останак. После Хладног рата, Европа је, од својеврсног излога западног света према СССР-у, требало да прерасте у један од главних… »