Извор: Политика/Свет архива вести 21.06.2016

Спречен покушај атентата на Трампа

Политика 21.06.2016
Британски држављанин покушао да украде пиштољ од полицајца који је обезбеђивао митинг у Лас Вегасу. У међувремену милијардер отпустио досадашњег шефа кампање. За свега два дана Доналд Трамп се суочио са могућим… »

Брисел: После трговинског центра евакуисане и метро станице

Политика 21.06.2016
БРИСЕЛ – У центру Брисела су јутрос евакуисане и две метро станице, недуго након узбуне у трговинском центру у којем је ухапшен мушкарац за којег се касније испоставило да је опасан лажним појасом са експлозивом, јављају… »

Москва: Игнорисани аргументи земаља које не признају Косово

Политика 21.06.2016
МОСКВА - Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је Стални арбитражни суд у Хагу доносећи одлуку о пријему Косова у своје чланство игнорисао аргументе земаља које не признају независност… »

Либија: 29 мртвих у експлозији у складишту оружја

Политика 21.06.2016
ТРИПОЛИ - Најмање 29 особа је погинуло у експлозији складишта оружја у близини либијске престонице, а на десетине су рањене, саопштили су безбедносни званичници и лекарске службе. Експлозија се догодила у граду Гарабули… »

Ослобођена жена која је због злостављања убила мужа

Политика 21.06.2016
АНКАРА – Турски суд је донео ослобађајућу пресуду и пустио из затвора младу жену која је убила свог мужа након што је годинама трпела насиље, чиме је овај случај постао разлог за удруживање феминисткиња из целе… »

Шведски парламент усвојио строжија правила према мигрантима

Политика 21.06.2016
СТОКХОЛМ - Шведски парламент је усвојио пооштрена правила за тражиоце азила, укључујући и обуставу давања сталног боравка онима којима је одобрен азил у тој скандинавској држави. Законски предлог је прошао са 240 гласова… »

Између расизма и ЕУ

Политика 21.06.2016
Када се у петак будем пробудио, надам се да ћу видети да је урођени здрав разум британског народа превагнуо, али не бих био превише изненађен ни ако би за длаку победили они који су намерно свели дебату на ружан меч пун… »

Камерон: Последице Брегзита бисмо осетили већ за 48 сати

Политика 21.06.2016
ЛОНДОН – Одлука о изласку Велике Британије из Европске уније би за мање од 48 сати наштетила економији, и представљала би велики ризик за радна места и породице, упозорио је данас британски премијер Дејвид Камерон. „Ради се… »

Да ли ће „брегзит” бити прво објављен на Твитеру

Политика 21.06.2016
Медији гледају како да преживе уз помоћ технологије, али је случај уредника „Шарли ебдоа”, који је на велику медијску конференцију морао да дође у пратњи обезбеђења, показао да се новинари и у 21. веку још боре и за… »

Нико неће веровати каква је била тортура

Политика 21.06.2016
Транскрипти сведочења жртава тортуре откривају нове детаље о бруталним техникама које су појединце доводиле на ивицу смрти. Када је ЦИА пребацила Абу Зубаиду у Гвантанамо, амерички војни затвор на Куби, он је групи официра… »