Смит се нада проласку у полуфинале Дејвис купа

Бета 16.07.2016

Селектор тениске репрезентације Велике Британије Леон Смит оценио је јуче да су шансе његове и српске екипе за пролаз у полуфинале Дејвис купа пођеднаке, али да се нада победи у Београду.

Актуелни шампион Дејвис купа Велика Британија води у Београду против Србије са 2:1 у четвртфиналу Светске групе. Британци су у петак повели са 1:0, пошто је Кајл Едмунд са 3:0 победио Јанка Типсаревића, а изједначење Србији јуче је донео Душан Лајовић победом од 3:0 над Џејмсом Вордом. Други поен Британцима донео је дубл Џејми Мареј-Доминк Инглот, који су победили Ненада Зимоњића и Филипа Крајиновића са 3:1.

"Леп је осећај водити са 2:1. Био је ово тежак дан. Лајовић је у потпуности надиграо Ворда. Види се да му шљака лежи и да је у јако доброј кондицији. У дублу смо били добри. Драго ми је што видим моје играче овако расположене", рекао је Смит по завршетку меча дублива.

Данас су на програму узвратни мечеви у појединачној конкуренцији. Лајовић ће од 15 часова на стадиону Ташмајдан играти против Едмунда, а по завршетку тог меча на терен ће изаћи Типсаревић и Ворд.

"Шансе 50:50. Јанко је некада био међу 10 најбољих играча света и знамо да може да одигра на високом нивоу. Надам се победи и проласку у полуфинале", рекао је селектор Велике Британије.

Тенисер Џејми Мареј задовољан је победом.

"Играли смо јако добро, драго нам је што водимо са 2:1. Верујемо да ћемо  у недељу победити", рекао је Мареј.

Његов брат Енди Мареј, други тенисер света не игра у Београду, али је дошао да бодри репрезентацију. Ни у тиму Србије нема њеног најбољег играча, првог играча света Новака Ђоковића.

(Бета, 07.16.2016)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »