Извор: Данас/Друштво архива вести 17.09.2016

Тања Фајон: Прајд је предуслов за толерантно друштво

Данас 17.09.2016
Слободни медији су темељ сваке успешне демократије. Сваке године добијем позив организатора и ово је први пут да сам у могућности да учествујем. И драго ми је што ћу бити у прилици да Београђане подржим на Паради. У улози… »

Сестра Ангес од Крижа (4)

Данас 17.09.2016
Узмимо пример новца - некада га је било много мање, врло често га уопште није било, али је много више вредео. Хрватска је бар смогла снаге да нацрта своје границе и да се сведе на колико-толико разумну меру, за разлику од… »

Утјеха на пјену од мора

Данас 17.09.2016
Већ смо о томе писали на овом месту: Да је Дејвид Камерон учио од Мила Ђукановића, да је на време смислио 'квалификовану већину' и обезбедио подршку неке 'Венецијанске комисије' која би то аминовала, Британија би вероватно… »

Зашто је потребан Прајд

Данас 17.09.2016
Иако се, у тренутку док исписујемо ове редове, МУП још није огласио у вези са безбедносном проценом за одржавање Параде поноса у недељу, 18. септембра, очито је да нема никаквог разлога да се Прајд не одржи. Владајућа… »

Шарена ругоба

Данас 17.09.2016
Свет је постао шарена ругоба. На све стране шљаште забава до те мере омамљива и неукусна да се заборавља на пријатељство и блискост и уметност. Пећине емитују наркотик људске менталне успаваности. Оне постају храна за… »

Кањон Дрине (ВИДЕО)

Данас 17.09.2016
Наш читалац Предраг Божин послао нам је серију видео клипова са најлепшим природним целинама Србије. Погледајте видео снимке за које аутор каже да су настали обичном камером. Добро јутро! Ријеку Дрину сматрају једном од… »

Ђукић Дејановић: Радићемо на поправљању демографске слике

Данас 17.09.2016
Министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић каже за РТС да забрињава податак да известан број образованих жена од 30 до 33 године које немају децу и не размишљају о томе. Ђукић Дејановић истиче да ће радити на… »

Могуће је

Данас 17.09.2016
Загорка Голубовић и Стипе Шувар // Мариналеда утопиа // Необавештени украјинац на путу за Босну // Хиџаб // и фармерке // Сајам југословенске књиге // Нишка топлана // Мира Богдановић против Латинке Перовић. Петак, 9… »

Нова хрватска парадигма

Данас 17.09.2016
Кад сам га послом сретао у седишту хрватске владе у Банским дворима ништа ми није говорило да тај момак – Давор Штир – има икакве друге амбиције него да, уљудан и тих, буде на услузи. Био је Санадеров саветник за спољне… »

Мали: Зашто би било ко из Града рушио у Херцеговачкој?

Данас 17.09.2016
Градоначелник Београда Синиша Мали у разговору са Бранкицом Станковић за емисију “Инсајдер без ограничења” говори о пројекту "Београд на води" и рушењу објеката у Херцеговачкој улици. "Људи виде промене и то је важно… »