Извор: Дневник/Политика архива вести 21.09.2016

Џонсон: Србије кључна земља на Западном Балкану

Дневник 21.09.2016
– Србија је кључна земља на Западном Балкану, а један од приоритета спољне политике Велике Британије биће стабилност тог региона – истакао је у Њујорку, у разговору с председником Владе Александром Вучићем, министар… »

И критике и похвале Омбудсману за извештај о стању права

Дневник 21.09.2016
Одбору за људска и мањинска права данас је Омбудсман представио свој извештај за 2015, који су представници Српске напредне странке оценили као паушално виђење стања у области права и правне сигурности, док су представници… »

Оаза српског опстанка на КиМ

Дневник 21.09.2016
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно с директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем и замеником председника. Скупштине Војводине Дамиром Зобеницом, као и делегацијом града Новог Сада, борави на… »

ДСС ће имати свог, ако не буде кандидата националне опозиције

Дневник 21.09.2016
Председништво Демократске странке Србије предложило је Главном одбору доношења одлуке о учешћу те странке на председничким изборима са својим кандидатом, уколико не буде постигнут договор о заједничком кандидату… »

Додик: На насиље ћемо одговорити издвајањем из БиХ

Дневник 21.09.2016
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Бањалука на насиље из Сарајева одговорити издвајањем из Босне и Херцеговине. – Ми немамо намеру ниједног тренутка остати у земљи у којој с друге стране долази… »

Ђурић: Будућност Србије везана за судбину КиМ

Дневник 21.09.2016
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас у Грачаници да би Србија и српски народ без Косова и Метохије били држава и народ без сопствене прошлости, а самим тим и без будућности. Ђурић је у… »

Најс: БиХ би могла да тражи ревизију тужбе против Србије

Дневник 21.09.2016
Бивши тужилац Хашког трибунала Џефри Најс тврди да постоје докази на основу којих би Босна и Херцеговина могла да тражи ревизију тужбе против Србије, изречену у Међународном суду правде 2007. "БиХ је изгубила тужбу због… »

Вучић у Њујорку: Придобили смо део америчке публике

Дневник 21.09.2016
Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је било важно да се глас Србије чује на панелу фондације "Клинтон" о помирењу у региону, те да је успео да придобије део америчке публике на страну чињеница."Синоћ… »

Успоставити сарадњу Војводине и кинеске провинције Хајнан

Дневник 21.09.2016
Покрајинска влада је на данашњој седници усвојила предлог писма о намерама о успостављању сарадње између Аутономне покрајине Војводине и кинеске провинције Хајнан. Писмо о намерама представља вољу обе покрајине да се, у… »