Извор: Нови магазин/Политика архива вести 21.09.2016

Вучић и Џонсон о ситуацији у региону

Нови магазин 21.09.2016
Председник Владе Србије Александар Вучић и министар спољних послова Велике Британије Борис Џонсон разговарали су данас у Њујорку о ситуацији у региону, билатералним односима и подршци Британије Србији на европском путу… »

Саша Јанковић на седници одбора Скупштине Србије

Нови магазин 21.09.2016
Посланици опозиције су данас на седици Одбора Скупштине Србије за људска и мањинска права подржали редован извештај заштитника грађана за 2015. годину и дали подршку раду те институцје, док су представници владајуће… »

Стиже помоћ за избеглице у вредности од 350.000 евра

Нови магазин 21.09.2016
Делегација ЕУ у Србији и Међународна организација за миграције (ИОМ) потписале су уговор од милион евра за обезбеђивање специјализоване опреме у вредности од око 350.000 ЕУР и обуке власти у Србији. Тиме ће се ојачати… »

Поповић: Србија да заштити интересе Републике Српске

Нови магазин 21.09.2016
Председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић оценио је да Србија све своје потенцијале мора хитно да стави у функцију одбране Републике Српске као и да стави до знања да ће, као гарант Дејтонског споразума, "по сваку… »

Додик: На насиље ћемо одговорити издвајањем из БиХ

Нови магазин 21.09.2016
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Бањалука, на насиље из Сарајева, одговорити издвајањем из Босне и Херцеговине. "Ми немамо намеру ниједног тренутка остати у земљи у којој с друге стране долази… »

Ђурић: Будућност Србије везана за судбину КиМ

Нови магазин 21.09.2016
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас у Грачаници да би Србија и српски народ без Косова и Метохије били држава и народ без сопствене прошлости, а самим тим и без будућности. Ђурић је у… »

Прозивке Куртија и Тачија због демаркације са ЦГ

Нови магазин 21.09.2016
Косовски председник Хашим Тачи оценио је данас да је изјава Аљбина Куртина, да би питање демаркација са Црном Гором могло да доведе до рата на Косову, смешна и опасна, те да је оснивач покрета Самоопредељења "изгубио… »

Бећај: Ако не прође демаркација треба ићи на превремене изборе

Нови магазин 21.09.2016
Приштински политички аналитичар Бељуљ Бећај изјавио је да је најбоље решење за ситуацију у којој се налази Косово у процесу демаркације граничне линије са Црном Гором одлагање процеса или његово поновно разматрање, и… »

Велико интересовање Нишлија за разговор с Вучићем

Нови магазин 21.09.2016
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић изјавио је данас да се велики број становника тог града интересује за сусрет с премијером Александром Вучићем, током предстојећег заседања Владе Србије у Нишу. "У току су припреме за… »

Ниш: Ухапшене три особе осумњичене за изнуду

Нови магазин 21.09.2016
Полиција је ухапсила три особе из околине Ниша због сумње да су покушали да од власника отму трговински објекат, саопштила је Полицијска управа у Нишу. Осумњичени А.К.А.(28) се у саопштењу терети да је рано јутрос у… »