Извор: Нова економија архива вести 29.09.2016

Полиција ће пратити грађане који из Новог Сада долазе на протест Не да(ви)мо Београд

Нова економија 29.09.2016
Активисти Војвођанског грађанског центра из Новог Сада саопштили су данас да су обавештени да ће на протест у Београд, организован поводом рушења објеката у београдском насељу Савамала, ићи у пратњи полиције. Како је… »

ЕПС: Ухапшено девет особа које су 'РБ Колубара' оштетиле за 13 милиона динара

Нова економија 29.09.2016
После вишемесечног рада Унутрашње контроле у Јавном предузећу Електропривреда Србије и Рударском басену Колубара, припадници Министарства унутрашњих послова Србије, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал… »

Родољуб Шабић упутио писмо јавном тужиоцу Загорки Доловац због Савамале

Нова економија 29.09.2016
Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности упутио је Републичком јавном тужиоцу, Загорки Доловац, писмо у којем упозорава да та институција не поштује закон и врши кажњив прекршај не… »

ОПЕК постигао договор о смањењу производње нафте

Нова економија 29.09.2016
Организација земаља извозница нафте (ОПЕК) договорила се на састанку у Алжиру да смањи производњу нафте за 750.000 барела дневно. То је објавила агенција "Блумберг њус", позивајући се на члана једне делегације који је… »

Шведска поново уводи обавезно служење војног рока

Нова економија 29.09.2016
Шведска је у среду објавила да од 2018. поново уводи обавезно служење војног рока, осам година након његовог укидања. Та скандинавска земља, која није искусила никакав оружани сукоб на својој територији два века, војну… »

НАЛЕД изабрао новог председника и чланове Управног одбора

Нова економија 29.09.2016
На седници Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), одржаној у просторијама Цоца-Цола ХБЦ Србија, изабрани су нови председник и чланови Управног одбора, који ће до новог сазива Скупштине НАЛЕД-а… »

ВОИЦЕ: НИС прошле године уплатио 36 одсто новца мање на име рудне ренте

Нова економија 29.09.2016
Нафтна индустрија Сбије (НИС) уплатила је прошле године за 36 одсто мање на име рудне ренте, пише Војвођански истраживачко-аналитички центар (ВОИЦЕ). НИС је за експлоатацију минералних сировина у Србији у републички… »

Форбс: Трампово богатство се смањило за 800 милиона долара

Нова економија 29.09.2016
Републикански кандидат за америчког председника Доналд Трамп "тежак" је 3,7 милијарди долара, 800 милиона мање него прошле године, процењује часопис Форбс који поменути губитак већим делом приписује паду тржишта… »

У овој општини просечна плата не пада испод 80.000 динара

Нова економија 29.09.2016
Извештај Републичког завода за статистику о просечним августовским платама показује да је београдска општина Сурчин и даље на првом месту по висини зарада. На дну табеле, као и претходних година, налазе се општине на југу… »

Више од половине грађана Србије нема ни 200 евра за кућни буџет

Нова економија 29.09.2016
У ситуацији да имају непредвиђени трошак од 200 евра, 37 одсто грађана Србије морало би нешто да прода или позајми новац, а њих 26 одсто не би могло ни то, показало је најновије истраживање Нинамедије, спроведено на… »