Извор: Дневник/Политика архива вести 13.10.2016

Вучић: „Трепча” ударила из ведра неба

Дневник 13.10.2016
– Наставићемо процес дијалога веома енергично и посвећено, зато што је то један од предуслова за економски развој целог региона и нешто што морамо да урадимо за будућност. српско-албанских односа – поручио је премијер… »

Трамп: Бомбардовање наших савезника Срба велика грешка

Дневник 13.10.2016
БЕОГРАД/ЊУЈОРК: Кандиат Републиканске странке на америчким председничким изборима Доналд Трамп изјавио је данас да је бомбардовање Србије било велика грешка. и рекао да ће уколико победи, ојачати везе САД са владом у… »

Николић: Не постоји разлог да се не кандидујем

Дневник 13.10.2016
Председник Србије Томислав Николић рекао је да нема ниједног разлога због којег се не би кандидовао на следећим председничким изборима, али да је о њима још рано говорити.– Не бих волео да се Србија због неке моје изјаве… »

Николић: Не видим ништа лоше у сусрету са Карићем

Дневник 13.10.2016
Председник Србије Томислав Николић потврдио је данас да се са председником БК Групе Богољубом Карићем видео за време војне параде у Москви, те да би се поново. састао са њим, јер, како је рекао, у томе не види ништа лоше… »

Тимченко: Србија неће ништа добити чланством у ЕУ

Дневник 13.10.2016
Евентуални пријем Србије у Европску унију неће донети никакве предности, рекао је данас почасни конзул Србије у Санкт Петербургу Генадиј Тимченко за агенцију ТАСС. Он је оценио да је тренутни економски положај Србије… »

Ђурић са представницима Срба са КиМ о одлукама ПР

Дневник 13.10.2016
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са политичким представницима Срба из покрајине, са којима је размотрио ситуацију насталу. након одлуке Приштине да једнострано донесе противправни закон… »

Рама са представницима Албанаца са југа Србије

Дневник 13.10.2016
Албански премијер Еди Рама састао се данас у Београду са представницима Албанаца из три општине југа Србије - Бујановца, Прешева И Медвеђе, а како је раније најављено, они ће разговарати о свеукупном положају албанске… »

Мишчевић: ЕУ да буде агилнија у налажењу решења

Дневник 13.10.2016
Европска унија би требало да буде много агилнија у налажењу решења за питања у односима Београда и Приштине, која изазивају проблеме ако нису део дијалога, оценила је синоћ шефица преговарачког тима Србије са ЕУ Тања… »

ЛДП: Николић наставља да угрожава ЕУ перспективе Србије

Дневник 13.10.2016
Председник Томислав Николић други дан заредом из Русије шаље поруке које компликују наш однос са Европском унијом и битно се разликују од порука које смо чули у уторак, после седнице Владе Србије, оценила је Либерално… »

Опозиција: Где је Зорана Михајловић?

Дневник 13.10.2016
Посланик ДС Балша Божовић оценио је данас да продужетак рока уговора о зајму између Србије и Азербејџана говори да пројекти касне и да се Влада Србије неодговорно понаша. према новцу који је позајмила у име грађана… »