Извор: Дневник/Војводина архива вести 13.10.2016

Осамдесет нових пластеника

Дневник 13.10.2016
Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је уговоре 80 пољопривредника из Војводине који су добили бесповратна. средства на конкурсу за суфинансирање набавке пластеника и опреме… »

Прва башта на врху зграде у Новом Саду

Дневник 13.10.2016
Компанија „Еркер инжењеринг” представила је јуче први реализован зелени кров – кровну башту у Новом Саду, на врху стамбено-пословног објекта у Улици војводе Шупљикца 45. Осим обиласка кровне баште, присутни су имали… »

Приватне фирме ређе шаљу запослене код лекара

Дневник 13.10.2016
На јавни оглас Градског саобраћајног предузећа „Нови Сад” за проверу здравља 430 возача и радника у сервису предузећа није се јавила ниједна здравствена установа па ће позив бити поновљен. Реч је о периодичним… »

Бесплатан викенд превоз за ученике и студенте из Бача

Дневник 13.10.2016
БАЧ: Од идућег петка студенти и ученици са подручја општине Бач који се школују у Сомбору и Новом Саду моћи ће да се бесплатно врате кући, а недељом поподне. аутобуси које је обезбедила локална самоуправа возиће их у… »

Предузеће за ремонт пруга добија купца у новембру

Дневник 13.10.2016
Пет реномираних компанија из Русије, Кине, Аустрије, Француске и Турске откупило је документацију поводом продаје целокупног капитала новосадског предузећа ЗГОП, чије понуде треба да буду отворене 8. новембра у 12 часова у… »

Значајан ресурс здравства и туризма

Дневник 13.10.2016
МЕЛЕНЦИ: Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић посетио је Специјалну болницу за рехабилитацију. „Русанда” у Меленцима, где је са директорицом др Надом Наумовић и особљем… »

Студенти не смеју да се разболе у септембру

Дневник 13.10.2016
ЗРЕЊАНИН: Последњих дана локалним медијима у Зрењанину обратило се неколико родитеља студената Универзитета у Новом Саду, које је задесила та невоља да се разболе. у септембру. Кад су редовни студенти отишли у студентску… »

„Хлеб и со” девојчицама донели златну плакету

Дневник 13.10.2016
Талентоване ученице ОШ „Светозар Марковић Тоза” освојиле су међународно признање – златну плакету – за учешће на ликовном конкурсу који је расписан у Словачкој, на тему „Хлеб и со мењају историју”. Александра… »

Мењање свести као дугорочно решење

Дневник 13.10.2016
Међународни симпозијум „Превенција саобраћајних незгода на путевима 2016“, који окупља многобројне домаће и иностране стручњаке, отворен је јуче у „Мастер-центру“ Новосадског сајма. Тринаести симпозијум отворио је… »

Мушкарци се више дотерују, али су бербера заборавили

Дневник 13.10.2016
БЕЧЕЈ: Некада су бербери, уз попове и учитеље, били први људи у селу, а бербернице важна места друштвеног окупљања, где су се прво чуле све вести и збијале шале. Временом су се ствари промениле. Свако је постао свој… »