Извор: Дојче веле архива вести 13.10.2016

Смрт у затворској ћелији

Дојче веле 13.10.2016
Сиријац Џабер ал Бакр (22), осумњичен за тероризам, обесио се у среду увече у својој ћелији у Лајпцигу. Надлежни кажу да није било назнака да је Сиријац „акутно“ суицидан, док његов адвокат тврди другачије. Џабер… »

Ред штедње, ред идеала

Дојче веле 13.10.2016
Бирачи му и даље верују. Али грчки премијер Ципрас на страначком конгресу Сиризе треба да увери и своје партијске другове да још увек заступа левичарске идеале и одбија неумољиве мере штедње које се „намећу“ Грчкој… »

Нобеловац с гитаром

Дојче веле 13.10.2016
Нобелова награда за Боба Дилана освежава склеротични светски књижевни естаблишмент. Попкултурална икона у књижевном Пантеону. И икона је остарела, али на други начин, идући уз нос времену, али корачајући са њим. Да ли… »

То је више од Гугла и серија

Дојче веле 13.10.2016
Дигиталном свету је место и у школама. Заблуда је да су сви млади људи дигитално вешти зато што нико не мора да им покаже како се користи Гугл, како се купује преко интернета или преузимају серије, пише немачка штампа… »

Увек млад, никад болестан

Дојче веле 13.10.2016
Каква невероватна животиња! Голи кртичји пацов не осећа бол, не стари, не обољева од рака. Нова сазнања научника подигла су апетите: сада се надају да човек може понешто да научи од овог афричког глодара. Голи кртичји… »

„Немачка може да се одрекне бензина и дизела“

Дојче веле 13.10.2016
Од 2030. би могла да буде дозвољена само регистрација аутомобила на електрични погон. Професор Фердинанд Дуденхофер у интервјуу за ДВ каже да је то добра идеја. Иначе ће, тврди, немачка ауто-индустрија пропасти. ДВ: Савезно… »

Избори као референдум о Ђукановићу

Дојче веле 13.10.2016
Црногорци у недељу бирају између чак 17 листа са 34 партије. Саговорници ДВ кажу да ће гласање бити попут изјашњавања за или против Мила Ђукановића. Ово је, додају, први пут да постоји реална могућност његовог пада. У… »