Извор: Политика/Политика архива вести 13.10.2016

Рама и Вучић супротставили ставове о „Трепчи”

Политика 13.10.2016
Разговор премијера Србије и Албаније шаље јак сигнал, не само региону, већ и целој Европској унији да двојица државника желе да раде на решавању проблема и на просперитету својих држава, каже Миша Глени, професор на… »

Трампова званичница: Није било интервјуа са Трампом о Србији

Политика 13.10.2016
ИНДИЈАНА – Званичница изборне кампање републиканског председничког кандидата Доналда Трампа из Индијане изјавила је данас да је српски лист „Недељник” фабриковао читав интервју са Трампом, преноси портал Политико… »

Председнику Србије уручен препис 166. листа Мирослављевог јеванђеља

Политика 13.10.2016
Свих 370 књига на српском језику које се налазе у Руској националној библиотеци у Санкт Петербургу биће дигитализовано и стављено на интернет. Другог дана радне посете Санкт Петербургу председник Србије Томислав Николић… »

Опозиција оптужила Зорану Михајловић за кашњење на Коридору 11

Политика 13.10.2016
Шешељ: Зорана Михајловић је жена са задатком. - Изгледа да Шешељу поново пада рејтинг, одговара министарка у писаној изјави. Изменама споразума између Србије и Азербејџана о зајму од 300 милиона евра намењених… »

Дачић НАТО-у: Добродошли, само дођите редовном линијом

Политика 13.10.2016
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић да Србија води политику војне неутралности, да државни органи не разматрају чланство у НАТО, али да то није препрека за партнерску сарадњу са том Алијансом. „Чланство у НАТО… »

Николић: Нема разлога да се не кандидујем, али о том - потом

Политика 13.10.2016
САНКТ ПЕТЕРБУРГ – Председник Србије Томислав Николић рекао је данас да нема ниједног разлога због којег се не би кандидовао на следећим председничким изборима, али да је о њима још рано говорити. „Не бих волео да се… »

Мишчевић: Дијалог мора да се настави и чак убрза

Политика 13.10.2016
Дијалог Београда и Приштине мора да се настави и чак убрза, јер је овако налик на брод с много рупа и ако се заустави потонуће, и зато треба да наставимо да се крећемо, оцењено је синоћ на Београдском безбедносном форуму… »

Преименовање школе у Новом Пазару и минутажа за Албанце

Политика 13.10.2016
Милић (ЛДП): Шта је урадила полиција Посланик ЛДП-а Ненад Милић питао је Небојшу Стефановића, министра полиције, шта је у полицији урађено поводом дешавања у ноћи 24. априла у Херцеговачкој улици у Београду? Милић је… »

„Жртвовање” Едија Раме

Политика 13.10.2016
Албански премијер представио у хотелу „Краун плаза” српски превод своје књиге у којој су његова размишљања о периоду који је провео на челу Тиране. Уместо промоције, „избио” је спонтани једноипочасовни разговор. То… »

Може ли Грађански фронт да замени опозицију

Политика 13.10.2016
На оснивачком састанку конфедерације локалних покрета у Нишу чула се и идеја о подршци заједничком председничком кандидату на изборима, али Ђорђе Вуковић сматра да се утицај овог фронта прецењује. Дан пошто је више… »