Извор: РТВ/Култура архива вести 19.11.2016

Кустурица: Занат у уметности се више не цени

РТВ 19.11.2016
МОКРА ГОРА - Извођењем представе "Укалупљивање - Трагедија лоптања у Срба" Страхиње Маџеревића у режији Максима Милошевића вечерас је у Дрвенграду почео први Јесењи позоришни фестивал. Оснивач Емир Кустурица каже… »

Милисаву Савићу награда "Стефан Митров Љубиша"

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Књижевник Милисав Савић добитник је овогодишње награде "Стефан Митров Љубиша", коју додељује Град театар Будва, саопштила је издавачка кућа "Агора". Савић је награђен за роман "Ла санс пареилле", за који је… »

Изложба радова Романа Печеа у Синагоги

РТВ 19.11.2016
НОВИ САД - У понедељак, 21. новембра, у Синагоги се отвара изложба радова истакнутог аустријског сликара Ериха Романа Печеа (1907-1993). Пече је био награђиван бројним признањима за свој уметнички и педагошки рад, а… »

Манифестација "Ноћ позоришта" и у Врбасу

РТВ 19.11.2016
ВРБАС; НОВИ САД - Манифестација Ноћ позоришта одржава се у седам европских земаља и више од стотину градова. Један од њих ове године је и Врбас. Врбас је један од седамнаест градова у Србији који је био домаћин Ноћи… »

Крстић: Уз мене на сцени Марта Себастијан и Јанка Рупкина

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - У ових 15 година било је толико лепих ствари тако да ћемо свашта показати на концерту, казала је Биља Крстић на конференцији за медије у Атељеу 212. најављујући наступ са својим оркестром "Бистрик" 24. новембра на… »

Манифестација "Сремчеви дани" у Сенти

РТВ 19.11.2016
СЕНТА - У оквиру културне манифестације Сремчеви дани представљена је и књига Руска емиграција у Сенти. Промоцију књиге надахнутим извођењем употпунио је хор Завичајне фондације „Стеван Сремац" из Сенте. И изложба слика… »

"Коен је поуздани водич кроз емотивна беспућа"

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Одговорни уредник Дома омладине Драган Амброзић рекао је да је Леонард Коен био непоновљив кантаутор, не само једна од доминантних фигура из света музике већ и у свету поезије и филма. Огроман број људи који су расли… »

БП: Изложба Борислава Свитлице "Портрети и актови"

РТВ 19.11.2016
БАЧКА ПАЛАНКА - Изложба слика ,,Портрети и актови'' аутора Борислава Свитлице, отворена је у Народној библиотеци ,,Вељко Петровић'' у Бачкој Паланци. Публици је представљено петнаест радова различитих формата, у техници… »