Извор: Данас/Друштво архива вести 26.11.2016

Заточеница опстипације

Данас 26.11.2016
Нема, наравно, ничег зазорног у “извештавању и писању”, али и те како има у начину писања, што ће рећи - у хушкању на крвопролиће, у пропагандном лагању и ширењу запаљивих дезинформација. Мало је рећи да сам… »

Награда за најукуснију торту Кристини Гашпар

Данас 26.11.2016
Награду за најукуснију торту на овогодишњој “Ревији торти” на Међународном етно сајму хране и пића освојила је фудблогерка Кристина Гашпар, ауторка блога „Домаћица за вас“ и сарадница портала Данас. Ревија торти… »

Трампом против Мареја

Данас 26.11.2016
Целих клетих деведесетих, и у време кад је Горан Иванишевић освојио Вимблдон (2001), визија о српском председнику на трибинама тог митског места деловала је надреално. Тадићева три прста (тачније шест; два пута по три), у… »

Није до мене...

Данас 26.11.2016
Не да ми се о трампавој манији, која ево још траје, нисам расположен ни за млађахног Вучића, којем као још није јасно је ли први слуга свих Срба, посебице регионалних, или је први слуга у влади државе Србије, ... ...па се и… »

Колико НАТО-а?

Данас 26.11.2016
Колико нам то "више НАТО-а" треба? Толико да Хрватска из свога државног прорачуна плаћа помоћницу главнога тајника војног савеза и још јој уступи на кориштење предсједничку палачу на Пантовчаку, скупа с послугом, свитом… »

Хуманитарно лицемерје

Данас 26.11.2016
Уколико ми, становници Запада, заиста желимо да превладамо расизам, прво што треба да напустимо јесте политички коректан процес бескрајног самоокривљавања. Иако је критика данашње левице коју износи Паскал Брукнер често на… »

Пензионер који је вратио Вучићу 5.000 динара

Данас 26.11.2016
* Страховито сам повређен јер ја имам више радног стажа у леђном положају авиона него што он има уопште радног стажа у некој фирми. Инструктор летења у пензији Миле Делић поштанском упутницом проследио је премијеру… »

Скупштинско огледало за нашминкану власт

Данас 26.11.2016
Шта није у реду са политичким животом у Србији може се уживо пратити у директном телевизијским преносима из Скупштине. Није ту реч више о ријалити представи - лажној стварности направљеној на лажним улогама лажних… »

Биљана Крстић: Сунцокрет

Данас 26.11.2016
Концертом који ће бити одржан у суботу у Сава центру, Биљана Крстић обележиће четрдесет година присуства на музичкој сцени и деценију и по рада са Бистрик оркестром. На концерту ће изводити песме које су обележиле њену… »

Без информација о жандармерији

Данас 26.11.2016
Председник Одбора за одбрану и унутрашње послове Марија Обрадовић изјавила је данас да то скупштинско тело није добило званичну информацију о повлачењу Жандармерије из Копнене зоне безбедности према Косову. Према… »