Извор: Данас/Култура архива вести 26.11.2016

Фотографија из Србије најлепша на свету

Данас 26.11.2016
Фотографија Чедомира Жарковића која приказује бигрене каде Стопића пећине проглашена је најлепшом светском слободном фотографијом заштићеног природног добра за 2016. годину на међународном фото-конкурсу Викимедије Вики… »

У мржњи обједињени, у љубави различити

Данас 26.11.2016
Представа је то кратка и јасна, бритка и јарка. У не више од десет слика, она је, прозревши нераскидиву везу међу наизглед одвојеним деловима стварности, протумачила наше време *"Наше насиље и ваше насиље", позоришна је… »

Повратак у варварство

Данас 26.11.2016
* У Србији су данас таблоиди најчитанији, а ријалити серије најгледаније. А од народа се очекује да што више личи на оно што чита и гледа* Рушење у Савамали, укључујући и неутралност полиције за време те акције, може… »

КОНСТЕЛАЦИЈЕ

Данас 26.11.2016
свакодневље Тја... (М. Пруст: У потрази за изгубљеним временом). 100 После 1.116 дана и ноћи натчовечанских прегнућа, Влада премијера Александра Вучића масовно је обележила сто дана рада. ВЕРТИКАЛА У петак, 18. новембра… »

Бећковић: Неки се праве да не разумеју

Данас 26.11.2016
Све наше странпутице биле су велике, а изгледа да онолико колико сте "странпутили", толико треба и да се вратите на прави пут, поручио је у петак увече у Краљеву српски песник и академик Матија Бећковић, којем су Друштво… »

Професионализовати све сегменте културе

Данас 26.11.2016
Бјелопољски Центар за културу у наредном периоду ће реконструисати биоскопску салу, позоришну сцену, формираће градски хор, а у холу зграде издати простор једној издавачкој кући из Подгорице за књижару. Пројектна… »

Аутономија мишљења

Данас 25.11.2016
Издавачка кућа Службени гласник представила је данас друго издање књиге разговора Милоша Јевтића са Дарком Танасковићем, амбасадором Србије при Унеску и једном од најпознатјих српских исламолога. Суиздавач је Београдска… »

Прилог разумевању овог дела света

Данас 25.11.2016
Један од наслова због којих је Издавачка кућа Цлио на овогодишљем 61. Међународном сајму књига у Београду проглашена за једног од два издавача године „Историја арапског света“ Алберта Хуранија. Књига је вечерас… »