Извор: Дојче веле архива вести 26.11.2016

Умро Фидел Кастро

Дојче веле 26.11.2016
Фидел Кастро бивши председник и вечни револуционарни вођа Кубе, преминуо је у петак увече у 90-ој години. Власти Кубе су саопштиле да ће после деветодневне жалости сахрана бити у недељу 4. децембра. Председник Кубе Раул… »

Јанковић: Арбитрарно стање самовлашћа

Дојче веле 26.11.2016
Након апела сто јавних личности да се кандидује за председника, заштитник грађана Саша Јанковић у интервјуу за ДВ прича о изборима, бесправној градњи и бесправном рушењу, и о томе шта нам то говори о правној држави. ДВ… »

Кубански херој и диктатор

Дојче веле 26.11.2016
Вести о његовој смрти често су се шириле светом. Сада је потврђено: Фидел Кастро је преминуо. Вечни револуционар са Кубе је умро у 90 години живота у Хавани. Његово наслеђе је спорно. Фидел Кастро је држао говоре који су… »

Масовно прислушкивање у Македонији

Дојче веле 26.11.2016
Истрага о вишегодишњем масовном незаконитом прислушкивању у Македонији добија нове димензије. Један од два телекомуникациона оператера сарађује са Тужилаштвом, али други, чини се, одбија сарадњу. Да ли Македонски Телеком… »

Хоће ли Трамп препустити Азију Кинезима?

Дојче веле 26.11.2016
Будући амерички председник Доналд Трамп је нагласио да ће САД иступити из транпацифичког Споразума о слободној трговини ТПП. Сада се сви питају: како ће на то реаговати Кина? Будући председник САД Доналд Трамп, убрзо по… »

Смрт једне иконе

Дојче веле 26.11.2016
Смрт Фидела Кастра представља крај послератног периода у Латинској Америци. За многе људе у том делу света, његова смрт значи исто што би у Немачкој значила вест о смрти Хелмута Кола, сматра Уте Тоферн. Фидел Цастро је… »

Да ли ће Кина бити узор у заштити климе?

Дојче веле 26.11.2016
Отмар Еденхофер за ДВ каже да Доналд Трумп не жели заштиту климе док Кина акценат ставља на струју произведену на еколошки начин. Кина жели да на међународној позорници буде прихваћена као „тиха сила". Господине… »

Трамп је претња темељима америчког друштва

Дојче веле 26.11.2016
У САД полако нестаје основа политичког и социјалног јединства. Та држава је изгубила из руку своје морално вођство у свету јер у њој јачају реакционарни елементи, сматра у својој аназили Џејмс Галбрајт. Избор Доналда Трампа… »

Трговина децом на улицама Техерана

Дојче веле 26.11.2016
Све више иранских родитеља из очаја продаје своју малу децу. Власти немају поверење у невладине организације које се залажу за права жена и деце. На улицама Техерана, главног града исламске републике Иран, може да се купи… »

Загреб - метропола са проблемима

Дојче веле 26.11.2016
Хрватска метропола с бори с гомилом проблема. Један од највећих је управљање отпадом које није регулисано како треба, а ни број саобраћајних проблема није мали. Ево како изгледају највеће недаће. Саобраћајнице под којима се… »